'Paprike na trakice' Anamarije Asanović koje će 'začiniti' hladnije dane

Prilog koji morate isprobati

Instagram

Uvijek nasmijana 30-godišnja splitska modna dizajnerica Anamarija Asanović, iako ima 'pune ruke' posla, nalazi vremena i za eksperimentiranje u kuhinji. Ovih dana pripremala je ukusan prilog, kojeg je, kaže, nazvala 'paprike na trakice'. U razgovoru za Story.hr Anamarija je otkrila što je to točno radila, zašto obožava ovaj prilog, a s nama je podijelila i recept.

Instagram 

'Ja zapravo uopće ne znam točan naziv ovoga jela, odnosno priloga. Hajdemo to nazvati - paprike na trakice. Pripremila sam pet kilograma toga, a trebalo mi je jedno popodne', rekla nam je Anamarija, koja je pripremila još i marmelade od jabuke i divlje breskve. Sa pripremom zimnica, kaže, počela je prije dvije godine, a ove godine na to su ju motivirale, kako kaže, prekrasne namirnice na koje je naletjela.

Vrijeme provedeno u kuhinji još 'slađim' čini činjenica da joj u svemu pomaže trogodišnja kćerkica Zorka koja, govori Anamarija, obožava biti u kuhinji pomagati majci. Ipak, njezin je jesenski favorit ajvar, kojeg se, priznaje, još uvijek ne usudi sama raditi. S nama je zato ova dizajnerica podijelila svoj recept za ukusne paprike na trakice. 

Sastojci:

3 kg paprika
1 slatki i 1 ljuti feferon
4-5 česnja luka/čečnjaka
Pola litre pasate
2 dcl alkoholnog octa
1 dcl ulja
10 dkg šećera
2 velike žlice soli
2 velike žlice vegete (tko hoće) ili dalmatinskog začina
Na kraju dodati šaku sjeckanog peršina

Instagram 

Postupak:

Paprike narezati na trakice širine do jednog centimentra. Sve zajedno kuhati dok ne omekša i dok se ne poveže. Postupak je prejednostavam i bude brzo gotovo, dok zavrije do gotovog priloga treba otprilike sat, sat i pol. Smjesu cijelo vrijeme držati pokrivenu poklopcem, na najjačoj vatri, koja se postepeno smanjuje. Za kraj skinuti poklopac da alkoholni ocat malo ispari. Okus je odličan, prvo je kiselo pa slatko. Stvarno je super, super prilog!

Instagram