Ako mi ne upravljamo novcem, novac upravlja nama

Postoji li mjesto na kojem žene mogu otvoreno razgovarati o svom odnosu prema novcu – od ekonomskog preko pravnog pa sve do psihološkog aspekta? Postoji, riječ je o drugoj konferenciji Žene i novac u organizaciji naše kolumnistice Kristine Ercegović

Storypress

U zagrebačkom hotelu Diplomat 24. listopada održat će se druga konferencija Žene i novac: Ako mi ne upravljamo novcem, novac upravlja nama u organizaciji portala Žene i novac. Organizatorica i moderatorica konferencije Kristina Ercegović ovoga će puta ugostiti NLP trenericu, psihoterapeutkinju i poduzetnicu Mirtu Fraisman Čobanov koja će prisutnima govoriti o biološkim i društvenim razlikama između muškaraca i žena te o tome kako pobijediti osjećaj manje vrijednosti i zauzeti se za sebe. Influencerica Ella Dvornik-Pearce otkrit će kako zarađivati od influencanja, dok će se Selma Prodanović, serijska poduzetnica, poslovna anđelica i investitorica iz Beča konferenciji pridružiti online s temom Idemo globalno. Tamara Vrhovec Sekač iz Finaxa javit će se na temu Kako pasivno investirati? Odakle krenuti?, dok će poduzetnica Katarina Štimac otkriti kako pokrenuti vlastiti webshop i poslovati online. Ekonomistica i marketing stručnjakinja Ivana Gabrić Markovinović prisutnima će savjetovati kako konkretno upravljati vlastitim financijama, dok će odvjetnica Viktorija Knežević govoriti o borbi za alimentaciju, nekretnine i razna prava. Sama organizatorica prisutne će uputiti u to kako dodatno zarađivati, kako od hobija napraviti biznis te kako nabildati svoj biznis bez da putem izgorimo?

Storypress 

 Prije točno godinu dana održana je prva konferencija Žene i novac koja je bila izrazito uspješna, a na kojoj su priznate i autentične stručnjakinje prenijele svoja znanja i iskustva dijeleći osobne intimne priče na temu novca i financija, u vrlo otvorenoj, gotovo obiteljskoj atmosferi. Istaknuta je važnost financijskog osvještavanja, preuzimanja odgovornosti i nadzora nad vlastitim financijama te mudrog upravljanjem svojim novcem i imovinom. Nadalje, naglašeno je kako će promjena stava, misli, emocija i navika prema sebi dovesti do promjene stava prema novcu, što će utjecati nafinancijsko zdravlje i život malo ispod, a ne iznad svojih mogućnosti.