Vražja jaja, poznata i kao punjena jaja, ruska jaja ili odjevena jaja, tvrdo su kuhana jaja koja su ljuštena, prepolovljena i punjena pastom od žumanjaka pomiješanih s drugim sastojcima poput majoneze i senf. Odlično idu kao prilog glavnom jelu, ali i samostalno predjelo. Zbog jednostavne pripreme obožavaju ih brojni ljubitelji kuhanja među kojima je i proslavljena televizijska voditeljica, 66-godišnja Oprah Winfrey, koja je svoj recept za punjena jaja podijelila u sklopu kuharice 'Food, Health, and Happiness' koju je izdala 2017. godine.
Sastojci
12 velikih jaja
3 žlice majoneze
2 žlice senfa
1 žlica mljevenog kiselog krastavca
1 žličica Worcestershire umak
sol i svježa mljevena paprika
1 žličica limunovog soka
1 žličica umaka od hrena
1 žličica umaka Tabasco
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice paprike (ukras)
Priprema
Jaja tvrdo skuhati. Prerezati svako po dužini na pola. Uklonite žumanjke i stavite u posudu sa svim ostalim sastojcima; dobro promiješati. Žlicom napuniti bjelanjke s pripremljenom smjesom i posuti peršinom i crvenom paprikom. Pokrijte i stavite u hladnjak na najmanje sat vremena. Poslužite ohlađeno.