Recept za usoljene limune slavnog blogera koji će zaokružiti svaku marinadu

Press

Slavni bloger Sweet Paul, odnosno Paul Lowe Einlyng, oduševljava obožavatelje diljem svijeta svojim slasnim receptima. Jako voli pripremati zimnicu, a posebno usoljene limune koje poslije dodaje raznim marinadama i umacima za meso ili toplim salatama sa žitaricama, umiješa u maslac ili čak tanko nareže na omiljenu pizzu. “Jesti koru sirovog limuna nije baš ugodno iskustvo. No kada mu dodate malo soli i začina, s vremenom magično dobiva posebnu dimenziju okusa - koji je puno bogatiji, pikantniji i slaniji”, govori Paul.

Shutterstock 

Sastojci

10 organskih, nešpricanih limuna
morska sol 1
žličica pahuljica čilija
1 lovorov list
15 zrna crnog papra
15 sjemenki korijandra

Priprema

Odrežite oba kraja osam limuna i svaki razrežite na četiri do šest kriški. Uklonite koštice. Preostala dva limuna iscijedite i sačuvajte sok. U staklenku najprije stavite sloj soli pa na njega gusto posložite kriške limuna. Dodajte još jedan sloj soli, lovorov list, nekoliko zrna crnog papra i nekoliko sjemenki korijandra te prstohvat pahuljica čilija. Ponovite postupak slaganja i posipanja dok ne potrošite sve limune. Na vrh nalijte limunov sok. Dobro zatvorite staklenku, na njoj zabilježite datum i odložite je na hladno mjesto. Za tjedan dana provjerite jesu li limuni isplivali na površinu. Ako plutaju na površini, gurnite ih u tekućinu. Ostavite ih da se kisele na sobnoj temperaturi otprilike mjesec dana, a nakon toga mogu se čuvati u hladnjaku do godinu dana.