Glumica, gastro blogerica, autorica kuharica i voditeljica vlastite kulinarske emisije Tiffani Amber Thiessen već dugo javnosti nije najpoznatija po ulozi u seriji ‘Beverly Hills 90210’ nego po sjajnim receptima kojima oduševljava obitelj, ali i brojne obožavatelje. Tiffani rado poseže za starim obiteljskim kuharicama u potrazi za tradicionalnim receptima koje voli modernizirati na svoj način, a jedna od omiljenih jesenskih namirnica joj je bundeva, od koje priprema juhe, variva, ali i neodoljive slastice. Tako je osmislila i ovaj recept za vafle od bundeve kojem nije lako odoljeti, a posebno ga vole njezina djeca, 10-godišnja kći Harper Renn i petogodišnji sin Holt Fisher.
Sastojci
ZA VAFLE:
2 šalice oštrog brašna
2 žlice kukuruzne krupice
1 žlica šećera
1 žličica soli
3/4 žličice sode bikarbone
2 velika jaja
1 šalica mlaćenice
1 žličica ekstrakta vanilije
4 žlice maslaca, rastopljenog
1 palica ledeno hladne sode
1 šalica pirea od bundeve
1/2 žličice cimeta
ZA SIRUP OD BRUSNICA:
2 šalice sjeckanih svježih brusnica
1 šalica šećera
2 šalice vode
Priprema
Izmiješajte brašno, kukuruznu krupicu, šećer, sol i sodu bikarbonu. Izmiksajte 2 bjelanjka u snijeg, a u drugoj posudi miksajte 2 žumanjka, mlaćenicu i ekstrakt vanilije. U tu smjesu dok miksate lagano dodajte 4 žlice rastopljenog maslaca, a potom lagano umiješajte bjelanjke te sodu. Mješavinu prelijte preko suhih sastojaka i lagano miješajte. Nakon toga dodajte pire od bundeve. Po dvije žlice tijesta stavljajte u aparat za vafle namašćen maslacem. Pecite 5 do 6 minuta. Pečene vafle držite u pećnici zagrijanoj na 90 ˚C kako se ne bi ohladili. Poslužite sa sirupom od brusnica. Za sirup od brusnica izmiješajte sve sastojke u srednje velikoj posudi. Pustite da zavrije pa smanjite vatru da se reducira. Kuhajte desetak minuta te procijedite.