Mnogi od nas svakodnevno se pitaju što bi mogli kuhati, a uglavnom se držimo nekoliko jela koja najbolje spravljamo i koja nam ne oduzimaju puno vremena jer smo se s njima već uhodali. Meghan Markle, prije nego li je postala vojvotkinja, vodila je vlastiti blog 'The Tig' na kojem je često dijelila svoje jednostavne, ukusne i zdrave recepte jer gaji strast prema kuhanju. Njezina zucchini bolognese tjestenina zagarantirano će vas oduševiti. Nešto čarobno se dogodi, otkrila je Meghan, kad se zucchini polako kuhaju na laganoj vatri barem četiri sata - pretvore se u savršeni kremasti umak za sve vrste tjestenina.
SASTOJCI
1 jušna žlica maslinovog ulja
1 glavica nasjeckanog crvenog luka
5 srednje velikih zucchinija, nasjeckanih
1/2 šalice vode
1 kocka goveđeg temeljca
750 grama rigatoni tjestenine
sok pola limuna
naribani parmezan po želji
nasjeckana crvena papričica (ljuta) po želji
PRIPREMA
U velikoj posudi na srednjoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i prirjajte ga oko šest minuta. Dodajte zucchinije, vodu i temeljac. Začinite soli i paprom.
Smanjte vatru i pokrijte posudu. Kuhajte oko četiri sata, često miješajući, dok se zuchinni ne raskuhaju u kašu. Zatim u drugoj posudi dovedite do ključanja zasoljenu vodu. Ubacite rigatonnije i kuhajte ih prema uputama na ambalaži. Ocijedite ih. U umak umiješajte sok od limuna, dodajte parmezan i papričice. Poslužite dok je toplo.
Dobar tek!
.