S poznatom blogericom izradili smo ovaj genijalan adventski vjenčić

Kako će ovih blagdana urediti vlastiti dom, ali i koji trendovi trenutačno vladaju u uređenju interijera, otkrila je Marija Kosovec, koja stoji iza preslatkog Instagram profila @miimavintage. S njom smo "prošetali" Vikend+ blagdanskom ponudom Arena Centra i Arena Parka

Papirnati ukrasi za dom, ovih će blagdana biti poseban dekor u domu blogerice i mame Marije Kosovec. Izradit će papirnate zvijezde od ukrasnog papira i po kući poslagati drvene i metalne kućice, koje su joj posebno draga dekoracija u zimsko vrijeme, te svakako - jer to čini baš svake godine! - napraviti svoj, originalan adventski vjenčić. Dovoljan je jedna pogled na Instagram profil @miimavintage, kojeg 'potpisuje', da se zaljubite u njezinu estetiku. Sve je, kaže nam Marija, krenulo kao razbibriga prije pet godina. Željela je na jednom mjestu imati kolekciju dragih fotografija, no s vremenom se orijentirala na interijer i prikaz svog životno stila, što se mnogima svidjelo, jer Mariju na Instagramu prati više od 13 tisuća ljudi.

Ines Šitum 

Ove godine, zbog epidemiološke situacije, nećemo imati Advent na kakav smo naviknuli proteklih godina, no i bez gužve i šušura na gradskim ulicama, ove blagdane – baš za inat 2020. – treba učiniti posebno lijepima i nezaboravnima. S Marijom smo "prošetali" kroz blagdanske trendove u Arena Centru i Arena Parku, gdje je kupila sve što joj je bilo potrebno za izradu dekora s kojim mjesec blagdanske topline neizostavno kreće - adventskog vijenca.

Ova mama i velika kreativka otkrila nam je kako će ovih blagdana urediti vlastiti dom, koji trendovi trenutačno vladaju u uređenju interijera te nas pripremila za nešto važno što tek dolazi. Točnije za 20. i 21.12.! Naime, svaka treća nedjelja i ponedjeljak u mjesecu rezervirani su za Vikend+, #siguranshopping s popustima koji se ostvaruju plaćanjem Mastercard® i Maestro® karticama u odabranim trgovinama Arena Centra i Arena Parka.

Ines Šitum 

 “Kako volim neutralne boje i prirodne materijale, takvi su i moji blagdanski ukrasi. Razne vrste bora, mahovina, bijela, zlatna i malo crvene, koja daje posebnu toplinu prostoru i blagdanski ugođaj. Poneka vintage kuglica od mame, keramički ukrasi i anđeli te, dakako,papirnati ukrasi koji su ove godine i moj prvi izbor, jer imam malu bebu i čine mi se najpraktičniji”, kaže Marija, koja kao dipl. Ing. kemije radi kao ekspert za projektne usluge.

“Prije mjesec dana sam se vratila s porodiljnog i sad je stvarno potrebna dobra organizacija i multitasking da sve stignem. Preko vikenda provjeravam dogovorene obaveze i  pripremam objave za naredni tjedan. To sve, naravno, u pauzama kad klinci spavaju ili se sami igraju, a ja imam malo slobodnog vremena. Tjedan je popunjen obavezama, vrijeme nakon posla rezervirano je samo za klince, a večer je za kuhanje i pospremanje. Ništa naravno ne bi bilo moguće bez podrške i pomoći supruga i ostatka obitelji koji uvijek uskoče kad imam neko snimanje ili obavezu”, priča Marija, koja za sebe kaže da je sanjar i kreativac kojem su dani prekratki, a popis ideja predugačak. Marija je i zaljubljenik u male životne radosti i detalje, a - iako svako godišnje doba nosi neke svoje boje i detalje - ovu će godinu generalno obilježiti, otkriva nam, neutralne i zemljane boje, zlatni detalji i drvo.

Ines Šitum 

 "Svatko će na kraju od svega ponuđenog izabrati ono što mu najviše odgovara i to je ustvari i najbolje”, kaže Marija i predlaže napuniti vaze borom da kuća zamiriši po smoli i šumi. Super ideja je i isplesti vijenac od grana iz dvorišta ili parka. Napravite ili kupite papirnate zvijezde za prozore, raširite lampice po stolu i prigušite svjetla", savjetuje Marija, napominjući kako je, ipak, najbolji dekor svih blagdana, a posebno u ovoj izazovnoj 2020., prostor u kojem se naša obitelj i mi osjećamo ugodno i opušteno.

Ines Šitum 

Ideje za darivanje

Ako su vaši najmiliji 'home funovi', evo što im darovati ovog Božića. Sve smo odabrali u Arena Centru i Arena Parku, gdje svaku treću nedjelju i ponedjeljak u mjesecu možete uživati u Vikendu+, #sigurnomshoppingu s popustima koji se ostvaruju plaćanjem Mastercard® i Maestro® karticama u odabranim trgovinama Arena Centra i Arena Parka.

Set Warm Hug, Dormeo, 199 kn, Svijeća u staklenoj posudi, Pepco, 26 kn; šalica, pepco, 18 kn Vikend+ u Arena centru i Arena parku

* Sadržaj omogućava Arena Centar