Iako zbog održavanja dobre forme mora izbjegavati deserte, postoji jedan kojemu glumac Hugh Jackman ne može odoljeti, a to je slasni creme caramel prema receptu njegove majke Grace. Odavno je poznata činjenica da je Grace, dok je Hugh još bio dječak, napustila obitelj pa je budućeg slavnoga glumca odgajao otac, baš kao i njegovo dvoje braće. No majka i slavni sin poslije su popravili odnos i sada se rado druže u kuhinji, gdje zajedno pripremaju razne specijalitete, ne samo njegov omiljeni desert, koji je Grace u receptu nazvala ‘Hughby’s Favorite Crème Caramel’.
SASTOJCI
6 žlica šećera
6 žlica vode
6 jaja
3 žličice vanilin šećera
1/2 litre punomasnog mlijeka
250 ml slatkog vrhnja
POSTUPAK
Napravite karamel tako da zagrijavate šećer i vodu u tavi sve dok se ne karamelizira. Vrući karamel izlijte u posudu za souffle obujma malo većeg od litre. Miksajte jaja i vanilin šećer. Umiješajte mlijeko i vrhnje. Izlijte u posudu za souffle, a potom je stavite u veliki lim za pečenje u koji ste do pola visine posude ulili hladnu vodu. Pecite na 160 °C sve dok se krema ne zgusne, najmanje jedan sat. Pustite da se ohladi na sobnu temperaturu, a potom stavite u hladnjak da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Preokrenite posudu za souffle ispod koje ste podmetnuli tanjur na koji će iskliznuti crème caramel.