STORY GOURMET Iz pera chefova koji su kuhanje pretvorili u seksi umjetnost

Story

Novi, zimski broj najslasnijeg magazina StoryGourmet u znaku je povratka tradicionalnoj kuhinji.
Kao restoran broja predstavljamo nezaobilazni zagrebački Vinodol gdje smo naučili pripremati
pačja prsa. Patkom, guskom i sušenim gljivama bavili su se i naši chefovi koji su osmislili sjajne
zimske recepte od kojih rastu zazubice.

Doznali smo i kako nastaje bakalar na bijelo na obiteljskom gospodarstvu u selu Bačva, dok je chef Ivan Pažanin u Kaštel Kambelovcu kušao ribu tradicionalno mariniranu u soli, a dašak Dalmacije otkrili smo i u Zaprešiću gde konoba Bonaca nudi tradicionalne mediteranske specijalitete poput skradinskog rižota, viške pogače, gulaša od hobotnice...

Iako su putovanja trenutačno otežana naš suradnik Hrvoje Petrić otišao je do portugala gdje se družio sa slavnim chefovima i kušao njihova sjajna jela, a donosimo i putopis iz Ujedinjenih arapskih emirata. Glazbenik Ricardo Luque upoznao nas je s tradicionalnom venezuelanskom kuhinjom, a slastičarka Tea Mamut predlaže vam pet slastica kojima su glavni sastojak citrusi.

Raspravljamo i o čašama za pjenušac, bačvama za vino domaće proizvodnje, božićnom pivu, filter
kavi... A dašak optimizma donosi nam međimurski vinar Branimir Jakopić koji, unatoč krizi, otkazanim narudžbama i propalim poslovima, smišlja nova vina i uskoro očekuje bolje dane.