4 stvari zbog kojih će rad od doma biti lakši i učinkovitiji

Mnogi nisu mogli ni zamisliti da će svoje poslove obavljati od doma, a pogotovo da će u svojim kućnim uredima biti i učinkoviti. No sve je lakše uz pouzdane 'pomagače' - sada po akcijskim cijenama u Linksu

Profimedia

Svaki peti ispitanik koji radi od kuće jedva čeka povratak u ured. Gotovo dvije trećine građana (64%) nakon završetka krize želi nastaviti raditi od kuće, ali samo povremeno, a tek manji dio ljudi (17%) je zainteresiran za svakodnevni rad na daljinu, pokazalo je nedavno istraživanje portala MojPosao. Nedostatak samodiscipline glavna je 'mana' rada od kuće, smatraju sudionici ovog istraživanja, navodeći i manjak uredske opreme kao otežavajuću okolnost. No, uz prave 'pomagače', vaša radna učinkovitost ne mora patiti, a uvidjet ćete i još neke prednosti home office-a.

Iznimno lagan i tih (teži samo 100 grama, a proizvodi 90% manje buke od standardnog miša), minimalistički dizajniran, a opet potpuno pouzdan i ugodan za dugoročno korištenje – miš Logitech M350 Pebble definitivno je više od gadgeta. Već na prvi pogled jasno je da je ovo jedna sasvim drukčija priča, jer je ovaj Logitechov oblutak, uz već spomenutu težinu od samo 100 grama, visok tek 26,5 milimetara, no takav elegantan i besprijekoran dizajn nimalo ne narušava njegove tehnološke kvalitete. Dugotrajni rad za računalom, što je standard današnjeg načina poslovanja, traži pouzdanost, ali i ergonomsko 'jamstvo', a sve to pruža ovaj bežični miš koji će se savršeno uklopiti u svako okruženje, jer dolazi u pet boja – crnoj, roza, bijeloj, plavoj i zelenoj. Tako je Logitech M350 Pebble odličan izbor za sve one koji traže 'perfect match' u svojem (kućnom) uredu. Ovaj dizajnerski gadget dolazi i s USB prijemnikom koji se može pohraniti u spremnik s donje strane miša, a istodobno se može koristiti na dva računala. Naime, na stražnjoj strani miša nalazi se gumb koji omogućava odabir spajanja na računalo putem USB prijemnika ili Bluetooth veze. Ovo je dokaz da vrhunski dizajn i performanse ne dolaze u paru s visokim cijenama, jer je Logitech M350 Pebble dostupan na Links web shopu za samo 189,05 kn.

I dok vi radite u svojem kućnom uredu, za vas radi – robotski usisavač. Ovi savršeni mali pomagači postali su pravi hit. Svjesni da je vrijeme dragocjeno te da ga se može iskoristiti na puno bolji način nego čisteći, tehnologija je postala naš najbolji saveznik. No kojeg 'robota' odabrati? Robotski usisavač Viomi V2 PRO, renomiranog proizvođača Xiaomi, zadovoljit će one koji traže pouzdan usisavač po niskoj cijeni. Dovoljno je reći da LDS senzor od 360 stupnjeva skenira cjelokupan prostor i mapira podatke te da sadrži inteligentni sustav koji automatski otkriva promjene površine i podešava snagu usisavanja (primjerice, na tepihu uključuje turbo način rada). Uz pomoć Wi-Fi tehnologije ovim ćete usisavačem moći upravljati putem mobilne aplikacije, a to između ostalog znači i kontrolirati čitav postupak čišćenja, odabrati područja koja se čiste te odrediti vrijeme čišćenja.

Brzina i preciznost kvalitete su koje traži svaki poslodavac, ali i svi mi koji trebamo pouzdanog partnera za sve životne situacije. Pametni telefon Realme 6 ima obje ključne karakteristike, a uz to za mnoge i najbitniju stavku – kvalitetan fotoaparat s čak pet kamera. Na poleđini sustav od četiri kamere (primarna donosi čak 64 MP širokokutni senzor), dok se na vrhu 6,5 inčnog zaslona rezolucije 1080 x 2400 piksela, nalazi i built-in 16 MP selfie kamera. Videozapisi se, pak, mogu snimiti u 2160p i 1080p s 30 fps-a, a tu je i gyro-EIS stabilizacija ili, drugim riječima, ma koliko vam se ruke tresle, snimke će biti savršene. I ne manje važno, ovaj mobitel ima funkciju brzog punjenja – u manje od sat vremena mobitel je 100% napunjen. Staklo na prednjoj strani ovog mobilnog uređaja opremljeno je Gorilla Glass 3 zaštitom, a tu je i poseban vodonepropusni sloj.

Novo normalno naučilo nas je da više od svega trebamo cijeniti praktičnost. Cijeli ured jednostavno je preseliti u jedan uređaj - multifunkcionalni HP Smart Tank 519. Skenira, kapira i printa bez greške i to s jednim jeftinim punjenjem do 12 tisuća crno-bijelih stranica ili osam tisuća u boji. Lako ga je povezati i s vašim mobitelom, a ne samo s računalom, putem Wi-Fi veze.

*Sadržaj nastao u suradnji s Linksom.