Dijeta kojom je bivša supruga princa Andrewa izgubila 25 kg u godinu dana

Napokon je sretna

Profimedia

Bivša supruga princa Andrewa, sina britanske kraljice Elizabete II., 61-godišnja Sarah Ferguson dugi se niz godina borila s viškom kilograma, zbog čega su ju u javnosti pogrdno prozvali 'vojvotkinjom od svinjetine'. Ali, vojvotkinja od Yorka sada im je svima 'začepila usta'. Napokon se osjeća sretno u svom tijelu jer je u posljednjih godinu dana, pomoću tzv. ketogene dijete, uspjela smršavjeti čak 25 kilograma, piše Woman's Day.

Profimedia 

Nutricionist koji je izmislio ketogenu dijetu, Gianluca Mech, ispričao je kako je prije dvije godine spazio vojvotkinju od Yorka u zrakoplovnoj luci te joj je prišao. Podsjetio ju je kako imaju nekoliko zajedničkih prijatelja, a usput joj je ispričao i o ketogenoj dijeti. Ona je rekla da je takvu vrstu prehrane jako teško slijediti, no kad joj je nutricionist rekao kako u Italiji već prodaju brioche pizzu s niskim glikemijskim indeksom, naglo se zainteresirala.

Profimedia 

Moja težina i zdravlje su se drastično popravili

Gianluca ju je pozvao da posjeti njegov restoran u Italiji, što je vojvotkinja i napravila nakon nekoliko mjeseci. Kad je isprobala razne talijanske delicije u varijanti s niskim glikemijskom indeksom, oduševila se, i tad je odlučila slijediti ketogenu dijetu, koja podrazumijeva vrlo mali unos ugljikohidrata, poput kruha, i povećan unos povrća te kvalitetnih proteina i masnoća. Uz to, narednih je godinu dana redovito vježbala fitness i spavala po noći najmanje osam sati u 'komadu', a uspomoć svega toga počeo se 'otapati' tvrdokorni višak kilograma koji ju je mučio godinama.

Profimedia 

'Odlučila sam slijediti ovu dijetu, uz vježbanje i dulje spavanje, i moja težina i zdravlje su se drastično popravili', priznala je prošle godine majka 32-godišnje princeze Beatrice i dvije godine mlađe princeze Eugenie. Tad je otkrila kako su njeni problemi s kilažom i prejedanjem počeli kad je imala 12 godina, kad su joj se roditelji razveli. Krivila je sebe zbog toga, što ju je nagnalo da utjehu potraži u hrani.

Profimedia 

Kasnije, dok je odrasla, problem se nastavio. Svaki put kad bi princ Andrew bio na putu, osjećala se usamljeno, pa bi se 'družila' s junk foodom, priznala je vojvotkinja od Yorka, koja se veseli tome što će uskoro postati baka djetetu koje će na svijet donijeti njena najmlađa kći, princeza Eugenie.