NJAM NJAM Veganske Matzo lazanje po receptu majke Natalie Portman

Brzo se naprave, a neodoljivog su okusa

Instagram

Najbolji recepti prenose se usmeno s majke na kćer, a američka glumica Natalie Portman sretna je što je od svoje majke Shelley Stevens naučila kako se pripremaju prefine veganske lasagne s matzom, vrstom tankog tijesta od pšeničnog brašna. Natalie se počela isključivo veganski hraniti 2009. godine, a prije toga je cijeli život bila vegetarijanac. Na Instagramu često zna podijeliti svoje recepte, a poseban je interes privukao video u kojem je pokazala kako ona brzinski spravlja ovo ukusno jelo bez mesa, poslije kojeg ćete sigurno htjeti - polizati prste.

Instagram 

Sastojci

Polovica nasjeckanog crvenog luka

1 češanj nasjeckanog češnjaka u ulju i soli (Natalie koristi ulje od avkoada)

Brokula, tikvice, mrkva, nasjeckani (možete koristiti povrće po svom izboru)

1 limenka sosa od rajčice ili možete napraviti umak od rajčice (od češnjaka, maslinovog ulja, limenke pelata od rajčica i soli)

veganski sir, gratinirani

Matzo

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnja Celzijusevih. U dublju tavu nalijte ulje, sjeckani luk i češnjak. Držite na vatri dok luk ne postane prozirnkast, a onda dodajte sjeckano povrće i začine. Kuhajte dok povrće ne omekša, ali ostane hrskavo.

U drugoj tavi zagrijte sos od rajčice ili napravite vlastiti. Natalie ne spominje druge začine osim soli, ali začini poput papra, peršina i bosiljka odlično će se slagati s jelom. Kiselkasti okus od par kapi limuna koje možete dodati sosu učiniti će ga još ukusnijim. Možete dodati i tanko narezane svježe crvene paprike. Sos neka se kuha prekratko, kako bi se okusi u njemu razvili.

Gratinirajte veganski sir koji ćete pospjeti po lazanjama. Zatim uzmite matzo i držite ga u vodi dok lagano ne omekani (30 sekundi do 1 minute). U okruglu posudu za pečenje izlijte sos od rajčice i povrće, prekrijte omekšanim matzom i veganskim sirom, a zatim ponovite postupak dok ne ispunite posudu s nekoliko slojeva. Pecite u pećnici 15 - 20 minuta. Dobar tek!