Zaboravite na ghostanje, čuvajte se breadcrumbinga, prijatelja koji to nisu

A evo i što sve morate znati o fenomenu koji uzima sve više maha...

Cosmopolitan.hr

Svi smo se u nekom trenutku života susreli s ghostanjem – odnosno, nestankom osobe koja nam se sviđa iz našeg života do te mjere da se pitamo jesmo li uopće normalni i jesmo li tu osobu doista upoznali ili smo ju ishalucinirali, piše Cosmopolitan.hr. Za sve oni koji se još uvijek snalaze i žongliraju na dejting sceni, stižu dobre vijesti – ghostanje je out i čini se kako sve manje ljudi pribjegava ovoj 'tehnici' slanja poruke. Umjesto njega, sve je popularnija breadcrumbing metoda, iako zapravo nismo baš sigurni koliko nam se to sviđa.

Naime, breadcrumbing bi se najlakše mogao opisati kao situacija kada ti netko tko ti se sviđa poklanja tek toliko pažnje da te drži dovoljno zainteresiranim za sebe, ali u svakom slučaju nedovoljno da bi se razvio kvalitetan odnos. Sumnjate li tretira li vas itko na upravo takav način, ili ste možda vi ti koji to radite nekome? Evo kako prepoznati breadcrumbing!

Gotovo nikada ne postoje točni i precizno definirani planovi. Odnosno, netko tko ovo prakticira (a možda ste to i vi), uglavnom će planove definirati na način 'zauzet sam do kraja sljedećeg tjedna, ali definitivno se uskoro družimo'. Kada prođe navedeni period i ne dogodi se ništa, onda se poziva na to kako niste zapravo imali nikakve čvrste planove.

Ako planovi postoje, uvijek se otkazuju u zadnji tren. I opet će se truditi vas prikazati kao nerazumne i pretjerano dramatične. Do zadnjeg trena uvjeravat će vas kako se sigurno vidite i čujete, a onda će u posljednji tren shvatiti da mu je guma na autu probušena, da njegovom psu nije dobro ili da sutradan ujutro ima obaveze na koje je potpuno zaboravio, a koje ni za živu glavu ne smije izignorirati.

'Samo ne sada..' Jep, ovo je rečenica koju oni koji vam poslužuju tek mrvice sa stola redovito upotrebljavaju. 'Sviđaš mi se, volim te, želim te, ali samo ne sada...' To je apsolutno manipuliranje vama i vašim emocijama na način da vas se želi natjerati da čekate dok on ne izvidi nudi li se možda netko bolji. A onda ako/kada shvati da se ne nudi, doći će puzati pred vas. Ako se doista pojavi netko novi, ghostat će!

Kada napokon vi prestanete inicirati komunikaciju, oni će se odjednom ponovno početi javljati. I to će najvjerojatnije učiniti tako da će poslati sliku ruže, ili pusu, ili selfie, ili sliku sebe sa psom... Uglavnom, shvatili ste.

Jednom kada odlučite okončati 'odnos', ponovno će naći opravdanje da stupe u kontakt s vama. Ili će vam biti rođendan, ili će iskoristiti priliku što ste diplomirali, ili će smisliti nešto samo da vam se obrati. Kada se to dogodi, budite snažni i nemojte se javljati! Jer to nije nešto što želite kao dio vašeg života. A ako ste pronašli u tekstu kao netko tko to i sam radi, odmah prestanite! Karma je zaj**ana stvar!