Glumica Drew Barrymore u emisiji ‘The Drew Barrymore Show’ često govori o svojoj ljubavi prema kuhanju. Ne skriva ni strast prema skupljanu kuharica, za koje ima i posebnu sobu. Inspirirana svojom bogatom kolekcijom, najavila je da planira objaviti i vlastitu knjigu recepata u suradnji s prijateljicom, chefom Pilar Valdes. “Kuharice su za mene poput udžbenika, čitam ih od korice do korice. Volim učiti iz njih”, poručuje glumica koja kćerima Olive (8) i Frankie (6) često priprema njihovo omiljeno jelo - mesne okruglice.
Mesne okruglice iz pećnice
Sastojci:
2 žlice maslinova ulja
900 g mljevene junetine
1 šalica ricotta sira
2 velika jaja
½ šalice krušnih mrvica
¼ šalice sjeckanog svježeg origana ili 1 žličica sušenog
2 žličice soli
¼ žličice pahuljica čilija
½ žličice koromača u prahu
4 šalice klasičnog umaka od rajčice
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 230 °C. Kalup za pečenje premažite maslinovim uljem. U velikoj zdjeli izmiješajte junetinu, ricottu, jaja, krušne mrvice, peršin, origano, sol, pahuljice čilija i koromač, dobro umijesite rukama te oblikujte kuglice. Kuglice stavite u kalup, i to tako da dotiču jedna drugu. Pecite ih 20 minuta, dok termometar ne pokaže da je temperatura u sredini kuglice 75 °C. Dok se okruglice peku, ugrijte umak od rajčice na srednje jakoj vatri. Kad mesne okruglice budu gotove, izvadite ih iz pećnice i izlijte višak masnoće. Ulijte ugrijani umak od rajčice, vratite u pećnicu i nastavite peći 15‑ak minuta. Poslužite uz špagete ili pire krumpir.