DJ-evi složno: 'Više nećemo kukati da nam treba odmor od gaža'

Mnogi glazbenici i osobe u glazbenoj industriji pronalaze razne načine da upotpune svoje vrijeme dok su im karijere, u vidu održavanja uživo gaža, naprosto morale stati

Matea Vrčković

Za vrijeme najveće globalne krize za muzičku industriju, mnogi DJ-i okrenuli su se drugim smjerovima u svojoj karijeri. Posljedica koronavirusa te nemogućnost održavanja evenata, ostavila je traga i na ovu profesiju. Popričali smo s dva poznata Hrvatska DJ-a. Rea Hadžiosmanović, koja se DJ-ingom bavi već skoro 17 godina i Igor Šimulija, koji je u tom poslu 15 godina, otkrili su nam koji tip gaža najviše vole, koji im najviše fali te kako provode dane dok event industrija ponovno ne stane na svoje noge.

Privatni album 

Dj Rea, na pitanje koji tip gaža najviše voli i koji joj najviše fali, odgovara: 'S obzirom da sam nastupala u klubovima, na eventima te čak i na urbanim vjenčanjima, svaki od ta tri tipa gaža mi nedostaje na svoj način. Klupski nastupi zbog atmosfere, dobrog sounda i meni najdraže glazbe za puštanje. Eventi zbog svečanosti atmosfere, dinamike i zanimljivosti posebnih okruženja i situacija, a vjenčanja zbog emocije - predivno je toliko puta imati mogućnost biti dijelom nečijeg najljepšeg dana u životu'. Igor, odnosno DJ Indy kaže: 'Preferiram nišne gaže, odnosno klupske programe za ciljanu publiku jer to najčešće budu najbolji tulumi. Naravno, nedostaju mi i veliki eventi gdje puštanje glazbe pred više tisuća ljudi također ima svoje posebne čari'.

'Ako ćemo DJ-ing nazvati 'noćnim poslom', onda mogu reći da imam sreću da radim i onaj 'dnevni' koji svakako olakšava financijski dio priče. No glazba je naravno i dalje prisutna. Često sam angažiran na raznim online streamovima ili kuriram playliste za klijente. Uz to sam počeo voditi i emisiju 'Drito s kauča' koja izlazi na Youtube kanalu agencije Yem te se bavi novom generacijom pop kulturne scene kroz intervjue s njenim protagonistima, od glazbenika do gamera', nadovezao se DJ Indy na temu čime se bavi dok gaže 'ne žive svoj život'.

Privatni album 

DJ Rea, taj period ispunjava radom kao glazbena urednica za glazbenu uslugu jednog našeg teleoperatera. 'Posao je koji sam s guštom počela raditi i prije početka pandemije, tako da nije bilo ni dana dosade. Osim toga, radne vikende u klubovima privremeno sam zamijenila planinarenjem i prirodom, društvenim igrama, a po prvi put sam se počela igrati i s programima za glazbenu produkciju, zasad samo iz zabave!', otkrila je.

Svestrana Rea s iščekivanjem čim 'staro normalno' ponovno postane 'novo normalno' želi: 'Rasplesati što više nestrpljivih nogu širom zemlje pa makar trajalo i danima. (Smijeh)!' Nadovezala se: 'Znam da definitivno neću više 'kukati' kako bih se htjela malo odmoriti od gaža', rekla je kroz smijeh.

Dok nam je DJ Indy otkrio: 'Imam već nekoliko dogovorenih gaža koje čekaju bolje dane s blažim mjerama. Svakako se planiram vratiti aktivnom DJ-ingu, a u kojoj formi, vrijeme će pokazati'. Ova dva simpatična i prije svega izrazito talentirana DJ-a zasigurno s nestrpljenjem iščekuje njihova vjerna publika. Svi smo se već zaželjeli društvenog života i odlaska na razne evente, oni s dobrom glazbom, sigurno se nalaze na vrhu liste želja.