KUHA ČAK ŠESTORICI SINOVA Ova supermama otkriva koja jela najviše vole

Ovo su jela koja njezini dečki obožavaju

Privatni album

Jedna od polufinalistica showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' Mirela Harapin Babić, osim kulinarskim umijećem, gledatelje je osvojila vedrinom i neumornom energijom. Tijekom emitiranja showa na RTL-u, ova 42- godišnjakinja često je isticala kako joj kuhanje za žiri ne predstavlja nikakav stres jer je kod kuće navikla pripremati hranu za čak šestoricu sinova – 18-godišnjeg Brunu, 16-godišnjeg Matiju, 12-godišnjeg Franka, 10- godišnjeg Filipa, 7-godišnjeg Jakova i 3-godišnjeg Vitu te supruga Krunu. Uz sve obaveze u kućanstvu Mirela svakodnevno stigne trenirati za kratke utrke, do 10 kilometara , pa ju je u showu pratio nadimak 'supermama'.

RTL Press 

Osim što je u natjecanju stigla do polufinala, kao i njena kulinarska partnerica Ljuba Bošnjak, i stekla simpatije gledatelja, Mirela je, tvrdi, u Ljubi stekla prijateljicu za čitav život, te izbrusila kulinarske vještine. Zato su njeni dečki, kaže Mirela, još sretniji! Samo za Story.hr otkrila je koja im jela najčešće priprema – ajngemahtec se na njihovom meniju nađe tri puta mjesečno, dok jednostavnu pitu s mlijekom i marmeladom Mirela peče čak jednom tjedno. Isprobajte omiljene recepte ove obitelji koji su, naravno, predviđeni za osam osoba, pa ako ih spremate za četveročlanu obitelj, prepolovite količinu namirnica.

RTL Press 

AJNGEMAHTEC JUHA S JETRENIM KNEDLAMA

Profimedia 

Sastojci:

4 komada pilećih krilaca

2 pileća hrpta

8 pilećih želučeka

4 batka i zabatka

2 glavice luka

3 žute mrkve

2 narančaste mrkve

2 korijena peršina

1/6 korijena celera

vezica peršin lista

sol, papar

suncokretovo ulje

šalica 2 dcl graška

PRIPREMA:

Piletinu oprati, posušiti i narezati na sitnije komade. Na ulju prepržiti luk do zlatno-smeđe boje, dodati meso i pirjati 10 minuta. Dodati 2.5 l vruće vode, sol, papar, poklopiti i kuhati 25 minuta. Dodati korjenasto povrće i kuhati još 15 minuta. Pet minuta prije kraja dodati grašak, još začiniti i dodati peršin i jetrene knedle.

Knedle:

8 kom pilećih jetrica

140 gr krušnih mrvica

2 žlice masti

4 jaja

3 češnja češnjaka

šaka peršinovog lista

160 ml mlijeka

sol, papar, majčina dušica

PRIPREMA:

Jetrica nastrugati da maknete žile i masnoću. Sitno rezana jetrica dodajte razmućenim jajima. Dodati svinjsku mast, mlijeko, kosani češnjak i peršin, sol, papar i krušne mrvice. Zamijesite smjesu koja ne smije biti pretvrda i treba odstajati u hladnjaku pola sata. Oblikujte žlicama i ukuhajte u juhu 10-ak minuta prije kraja.


PITA S MLIJEKOM I MARMELADOM

Profimedia 

Sastojci:

6 jaja

12 žlica glatkog brašna

3 žlice šećera

prstohvat soli

naribana korica limuna

6 dcl mlijeka

2 žlice ulja

2 vanilin šećera

4 žlice marmelade

2 dcl vrhnja

2 žlice šećera u prahu

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva. Razmutite jaja mikserom sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno, sol i mlijeko te malo limunove korice i pustite da smjesa odstoji 10-ak minuta. Na lim za pečenje razmažite ulje i ulijte smjesu pa je pecite 20-ak minuta na 220 stupnjeva. U zdjelu od smjese stavite vrhnje, šećer u prahu i ostatak limunove korice. Izvadite pitu iz pećnice i prelijte je vrhnjem pa vratite nazad u pećnicu još 7 minuta. Poslužite je uz marmeladu i/ili sezonsko voće.