TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ!

KUHA ČAK ŠESTORICI SINOVA Ova supermama otkriva koja jela najviše vole

Ovo su jela koja njezini dečki obožavaju
Foto: Privatni album

Jedna od polufinalistica showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' Mirela Harapin Babić, osim kulinarskim umijećem, gledatelje je osvojila vedrinom i neumornom energijom. Tijekom emitiranja showa na RTL-u, ova 42- godišnjakinja često je isticala kako joj kuhanje za žiri ne predstavlja nikakav stres jer je kod kuće navikla pripremati hranu za čak šestoricu sinova – 18-godišnjeg Brunu, 16-godišnjeg Matiju, 12-godišnjeg Franka, 10- godišnjeg Filipa, 7-godišnjeg Jakova i 3-godišnjeg Vitu te supruga Krunu. Uz sve obaveze u kućanstvu Mirela svakodnevno stigne trenirati za kratke utrke, do 10 kilometara , pa ju je u showu pratio nadimak 'supermama'.

Foto: RTL Press

Osim što je u natjecanju stigla do polufinala, kao i njena kulinarska partnerica Ljuba Bošnjak, i stekla simpatije gledatelja, Mirela je, tvrdi, u Ljubi stekla prijateljicu za čitav život, te izbrusila kulinarske vještine. Zato su njeni dečki, kaže Mirela, još sretniji! Samo za Story.hr otkrila je koja im jela najčešće priprema – ajngemahtec se na njihovom meniju nađe tri puta mjesečno, dok jednostavnu pitu s mlijekom i marmeladom Mirela peče čak jednom tjedno. Isprobajte omiljene recepte ove obitelji koji su, naravno, predviđeni za osam osoba, pa ako ih spremate za četveročlanu obitelj, prepolovite količinu namirnica.

Foto: RTL Press

AJNGEMAHTEC JUHA S JETRENIM KNEDLAMA

Foto: Profimedia

Sastojci:

4 komada pilećih krilaca

2 pileća hrpta

8 pilećih želučeka

4 batka i zabatka

2 glavice luka

3 žute mrkve

2 narančaste mrkve

2 korijena peršina

1/6 korijena celera

vezica peršin lista

sol, papar

suncokretovo ulje

šalica 2 dcl graška

PRIPREMA:

Piletinu oprati, posušiti i narezati na sitnije komade. Na ulju prepržiti luk do zlatno-smeđe boje, dodati meso i pirjati 10 minuta. Dodati 2.5 l vruće vode, sol, papar, poklopiti i kuhati 25 minuta. Dodati korjenasto povrće i kuhati još 15 minuta. Pet minuta prije kraja dodati grašak, još začiniti i dodati peršin i jetrene knedle.

Knedle:

8 kom pilećih jetrica

140 gr krušnih mrvica

2 žlice masti

4 jaja

3 češnja češnjaka

šaka peršinovog lista

160 ml mlijeka

sol, papar, majčina dušica

PRIPREMA:

Jetrica nastrugati da maknete žile i masnoću. Sitno rezana jetrica dodajte razmućenim jajima. Dodati svinjsku mast, mlijeko, kosani češnjak i peršin, sol, papar i krušne mrvice. Zamijesite smjesu koja ne smije biti pretvrda i treba odstajati u hladnjaku pola sata. Oblikujte žlicama i ukuhajte u juhu 10-ak minuta prije kraja.


PITA S MLIJEKOM I MARMELADOM

Foto: Profimedia

Sastojci:

6 jaja

12 žlica glatkog brašna

3 žlice šećera

prstohvat soli

naribana korica limuna

6 dcl mlijeka

2 žlice ulja

2 vanilin šećera

4 žlice marmelade

2 dcl vrhnja

2 žlice šećera u prahu

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva. Razmutite jaja mikserom sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno, sol i mlijeko te malo limunove korice i pustite da smjesa odstoji 10-ak minuta. Na lim za pečenje razmažite ulje i ulijte smjesu pa je pecite 20-ak minuta na 220 stupnjeva. U zdjelu od smjese stavite vrhnje, šećer u prahu i ostatak limunove korice. Izvadite pitu iz pećnice i prelijte je vrhnjem pa vratite nazad u pećnicu još 7 minuta. Poslužite je uz marmeladu i/ili sezonsko voće.