VISOKI KRITERIJI Palača od 829 000 kvadrata nije dovoljno dobra za Charlesa

Iako Buckinghamska palača svojim izgledom zadivljuje milijune ljudi diljem svijeta, princu Charlesu ona ipak nije dovoljno dobra za budući dom

Profimedia

Princ Charles u funkciji britanskog kralja tema je koja već godinama intrigira javnost, a otkako je njegova majka i trenutna vladarica, kraljica Elizabet II. napunila 95 godina, tamošnji mediji sve češće pišu o prinčevom skorašnjem preuzimanju krune. I dok brojne zanima kako će izgledati Velika Britanija sa 71-godišnjakom na vlasti, ono što istovremeno postaje sve izvjesnije je kako princ nakon krunidbe neće doći živjeti u trenutnu kraljevsku rezidenciju.

Profimedia 


Buckhingamska palača već je desetljećima dom najdugovječnije britanske vladarice, a kako se u posljednje vrijeme piše da kraljica više ne živi u istoj, javnost je počela nagađati u kojem trenutku bi u palaču trebao useliti 71-godišnji princ od Walesa. No, magazin HELLO! u svom posljednjem izdanju piše kako je vjerojatnost da će Charles preseliti u Buckinghamsku palaču izrazito mala.

Profimedia 


'Vojvoda od Cornwalla nije ljubitelj velike kuće, kako naziva palaču. Ne vidi ju kao održivu buduću kuću ili kuću koja odgovara svrsi u modernom svijetu. Smatra da njezino održavanje, kako s aspekta troškova, tako i s aspekta okoliša, nije održivo', ispričao je za spomenuti medij neimenovani izvor objasnivši tako da velebna građevina od 829 000 četvornih metara ipak ne zadovoljava standarde princa Charlesa.

Profimedia 


S druge pak strane, trenutna obiteljska rezidencija, Clarence House, u kojoj od 2003. godine živi s dvije godine starijom suprugom Camillom, u potpunosti je prilagođena svim uvjetima i potrebama britanskog prijestolonasljednika. 'On i Camilla vrlo su sretni u kući Clarence i učinili su da kuća koja je nekad pripadali kraljici i princu Philipu postane njihova topli obiteljski dom', ispričala je svojedobno kraljevska biografkinja Penny Juror.