NIJE SVE GENETIKA One treniraju pet puta tjedno da bi imale ovakve mišiće

Svjetske zvijezde napokon su priznale kako iza njihove zavidne linije ne stoji samo genetika već puno odricanja, truda i rada, a rezultatima se redovito "hvale" u oskudnim sportskim kombinacijama

Profimedia

Kada bismo sastavljali listu žena s najdefiniranijim i najseksi tijelom prvih pet mjesta bi bez razmišljanja pripalo ovim pjevačicama, modelima i glumicama koje su do ovakve linije došle isključivo zahvaljujući tjelovježbi. Nažalost, tko god je od nas mislio kako se tajna njihovog izgleda krije u genetici, možda i u godinama, vara se. Ali barem niti jedna ne pazi opsesivno na kalorije koje unosi u tijelo. 

Amelia Gray Hamlin
Američki model i djevojka reality zvijezde Scotta Disicka često pokazuje svoje besprijekorne trbušne mišiće za koje se itekako pomučila u teretani. Često je sa starijom sestrom Delilah odlazila na satove plesa u Malibu, a dosta vremena provode i uspinjući se holivudskim brežuljcima. Nekoliko puta tjedno ova 19-godišnjakinja trenira SoulCycle, odnosno vježba na stacionarnom biciklu, ali i odlazi na satove Pilatesa.

Profimedia Amelia Gray Hamlin

Eiza González

Trenira pilates, jogu i diže utege, a uza sve to u svakodnevni život nastoji uključiti svakodnevno kretanje i zabavne tjelesne aktivnosti poput surfanja i planinarenja. - Volim se svaki dan kretati, to ne znači nužno 'vježbati' svaki dan, ne mora biti intenzivno, čisto da proradi cirkulacija i da tijelo ne stagnira – objasnila je 31-godišnja glumica koja istovremeno pazi na to da unosi dovoljno vode u organizam, ali i da ne pretjera za šećerom.

Profimedia Eiza Gonzalez

Jennifer Lopez
Pjevačica i glumica i u 50-im godinama života ima savršene trbušnjake koje je izgradila, priznaje njezin trener, isključivo zahvaljujući znoju i snažnoj volji. Uz izuzetno discipliniran režim vježbanja Jennifer jako pazi i na prehranu.
Trenira otprilike sat vremena, četiri do pet puta tjedno, svaki put se fokusirajući na različite dijelove tijela, a gotovo nikad ne jede procesuiranu hranu. Srećom, jednom tjedno može si priuštiti slatkiše.

Profimedia Jennifer Lopez

Sofia Richie
Ovaj 22-godišnji model ne može odoljeti tjestenini i ugljikohidratima stoga niti ne pokušava držati dijetu, ali nastoji jesti izbalansirane obroke. Dok je na putu drži se salata i zdravijih varijanti hrane, no kod kuće u Los Angelesu si da oduška, jer zna da će sve suvišne kalorije sagorjeti u teretani. Sofia trenira nekoliko puta tjedno i to uz pomoć osobnog trenera koji joj je osmislio niz vježbi kojima će oblikovati tijelo i izdužiti mišiće.

Profimedia Sofia Richie

Sara Sampaio
Portugaslki model liniju duguje intenzivnim treninzima SLT-a (Strenghten, Lenghten, Tone) s kojim se prvi put susrela kada je prije desetak godina iz rodnog Portugala došla u New York. „Bilo je stvarno teško, bilo je preteško. Pokušala sam kasnije još jednom i jako mi se svidjelo. Nije više bilo tako teško. Mislim da su neke stvari malo promijenili“, objašnjava 29-godišnjakinja koja trening dopuni trčanjem, i to uglavnom kada je vani lijepo vrijeme. „Nisam neki trkač, ali forsiram se. Čim je vani ljepše počnem razmišljati: 'Ah, možda bih jednostavno mogla izaći van i trčati'. Čak i ako se radi o otprilike pet minuta trčanja“, priznaje.

Profimedia Sara Sampaio