ZA PRSTE POLIZATI Zdravlje ili prženi užitak?

Savršena ideja za ručak ili večeru

Story Press

Od 9. lipnja na Netflixu je dostupan novi kulinarski show ‘Fresh, Fried and Crispy’ čiji je voditelj američki youtuber Daym Drops. Ovaj 43-godišnji ljubitelj brze hrane u osam 25-minutnih epizoda prve sezone obilazi osam gradova u SAD-u u potrazi za savršenom prženom hranom. Iako emisija svojom tematikom nije najbolja reklama za zdrav život, posebno u vrijeme kad svi nastojimo izgubiti još koji kilogram prije prvog odlaska na plažu, vrijedi pogledati Daymove neprocjenjive reakcije na kušanu hranu... i razmisliti o zdravijoj varijanti.

Daymovi klasični burgeri

• 8 šnita slanine
• 1 šalica kiselog vrhnja
• ¼ šalice kečapa
• 3 žlice nasjeckanih kiselih krastavaca
• 1 žlica worcestershire umaka
• nekoliko kapi ljutog umaka (poput tabasca)
• sol, papar
• 4 peciva sa sezamom
• 900 g mljevene junetine sa 20% masnoće
• 1 srednji luk
• 1 žlica biljnog ulja
• iceberg salata
• 8 šnita aromatičnog sira

• Slaninu pecite na tavi dok ne postane hrskava. Narežite na manje komade. Izmiješajte kiselo vrhnje, kečap, kisele krastavce, umake worcestershire i tabasco. Posolite i popaprite prema ukusu. Peciva razrežite i lagano ih prepecite s unutrašnje strane. Meso posolite i popaprite, u meso naribajte pola luka (ostatak nasjeckajte i sačuvajte kao prilog za slaganje burgera) te napravite 4 pljeskavice. Tavu dobro zagrijte i u nju ulijte ulje. Pecite meso 5 - 6 minuta, s jednim okretanjem. Na svakoj pljeskavici rastopite po 2 šnite sira. Složite burgere sa svim pripremljenim komponentama.