LJETNE DELICIJE Slavni kuhar s 24Kitchena vodi nas kroz svoje kreacije!

Chef Blanc gledatelje će provesti kroz kuhinju, ali i svoje raskošne vrtove te će neke od najslavnijih kuhara pozvati da mu se pridruže u stvaranju novih kreacija, baš poput ovih ljetnih delicija.

24Kitchen

Raymond Blanc slovi za jednog od najboljih kuhara na svijetu pa je emitiranje emisije ‘Jednostavno Raymond Blanc’ na kanalu 24Kitchen odličan poziv za uživanje u novim ukusnim receptima. Chef Blanc gledatelje će provesti kroz kuhinju, ali i svoje raskošne vrtove te će neke od najslavnijih kuhara pozvati da mu se pridruže u stvaranju novih kreacija, baš poput ovih ljetnih delicija.

Ljetna salata s rajčicama i mozzarellom te juha od rajčica

Za salatu od rajčica i mozzarelle
• 1,2 kg domaćih rajčica
• 1 crveni luk, tanko nasjeckan
• 2 grančice svježeg bosiljka, krupno usitnjenog
• 1 češanj češnjaka
• sol, papar
• 4 žlice bijelog vinskog octa
• 120 g maslinova ulja
• 50 g mozzarelle
• crne masline, bez koštica, prosušene i nasjeckane

Narežite rajčice na komade veličine zalogaja pa ih u posudi pomiješajte s tanko nasjeckanim lukom, usitnjenim češnjakom i bosiljkom. Začinite sa soli, paprom, octom i maslinovim uljem. Ostavite 5 minuta kako biste provjerili je li salata dovoljno začinjena. Pripremljenu salatu stavite na veliki tanjur za posluživanje uz dodatak narezane mozzarelle i maslina.

24Kitchen 

Za juhu od rajčica
• ½ luka
• 3 češnja češnjaka
• 1,1 kg zrelih domaćih rajčica
• 2 šake cherry rajčica
• 1 grančica i nekoliko listova bosiljka
• 1 grančica kadulje, ružmarina
• 3 žlice maslinova ulja
• 4 žlice pirea od rajčica
• 400 ml vode
• 100 ml maslinova ulja za začin
• šaka krutona

Sitno nasjeckajte luk i češnjak. Nasjeckajte rajčice, a cherry rajčicama samo uklonite peteljku. Nasjeckajte bosiljak i kadulju. U većoj tavi zagrijte ulje pa dodajte luk, češnjak, kadulju i ružmarin. Poklopite i ostavite da se kuha 5 minuta povremeno miješajući. Dodajte pire od rajčica, promiješajte i nastavite kuhati 3 do 4 minute. Pojačajte vatru, dodajte rajčice, cherry rajčice, bosiljak i vodu. Poklopite te uz povremeno miješanje kuhajte 15 minuta. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Sve pasirajte u pasirki pa prebacite u čistu tavu. Dodajte maslinovo ulje. Poslužite s krutonima i nekoliko listova bosiljka.