Ljeto u Zagrebu nikad nije bilo zabavnije. Evo u čemu možete uživati

Dobre stvari su pred nama, jedna od njih je event Caffe de Matoš

Story Caffe de Matoš

Provesti ljeto u Zagrebu, doista može biti uzbudljivo. Mirniji nego ikad, grad istovremeno nudi mnoštvo dobrog provoda za savršen odmor. Iako još uvijek pod maskama, oprezno i uz sve predviđene sigurnosne mjere, ove sezone grad doista živi punim plućima. Evo gdje mogu uživati i napuniti baterije svi oni koji će biti u metropoli.

Caffe de Matoš

Do 12. rujna uživati možete u happening Caffe de Matoš na Trgu braće Mažuranić. Uz nastupe na maloj pozornici za ulične bandive, stand-up komičare i druga iznaneđanja te svakako ovjekovječite ljeto uz brojne photo-pointove i ‘kissing bootheve’ sa šarenim rekvizitima. Tradicionalno dobri DJ setovi, bendovi, kvizovi, filmovi, igre i bogata ponuda odličnih hladnih koktela i finih zalogaja od ove godine stanuju na novoj adresi: na Trgu braće Mažuranić, iza zgrade Lada ili tik do HNK ili odmah pokraj Sokola (ali s potpuno različitom vrstom glazbe). Street food ludih okusa i naziva kao što su Shamanburger & Slatka Prosta, nudi za svakoga po nešto – od mesojeda do vegetarijanaca, kokteli sa svih strana svijeta i naravno hladno pivo. Sve to možete klopnuti i cugnuti na Mažurancu. Vraća se popularni kviz ZGoditak (ponovite svoje znanje o Zagrebu i ako budete dobri poklon je zagarantiran), baš kao i kino na otvorenom. Ove godine se ponedjeljkom isključivo smijemo uz komedije svjetskih produkcija. Caffe de Matoš radnim danima svoja vrata otvara u 16 sati, a subotom i nedjeljom vas čeka na jutarnjoj kavici (i možda ponekoj rakijici) na novoj špici od 10 sati.  Sve detalje o programu i točnom rasporedu po danima donosimo u danima koji slijede, a možete ih pronaći i na službenoj Facebook i Instagram stranici Caffea de Matoš.

Kaufland je generalni sponzor manifestacije kojom nastavlja slaviti 20 godina postojanja u Hrvatskoj, jer dobre stvari su pred nama….

Story  Savršen provod na Caffeu de Matoš

Zagrebački vremeplov

Do kraja će listopada nizom zanimljivih priredaba i programa Zagrebački vremeplov oživjet će prošlost grada i njegove običaje. Trgovi i ulice središta grada, kao i park Maksimir mjesto su glazbenih, plesnih i raznih drugih događanja koja se odvijaju već 10. godinu za redom, u okviru projekta Turističke zajednice grada Zagreba Zagrebački vremeplov.Ova manifestacija objedinjuje čak osam događanja, koji se od Gornjeg grada, Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Jelačića ili parkova Zrinjevac i Maksimir, održavaju svakog vikenda te dočaravaju običaje iz prošlosti Zagreba i njegove okolice. Posebno zanimljivi su susreti s kumicama u tradicionlanim nošnjama na tržnici Dolac, koje svakog petka i subote kod spomenika kumici nude autohtone proizvode ovoga kraja. Vikendima u prijepodnevnim satima uživati možete u zvucima starogradskih i ljubavnih pjesama uličnih svirača na trgovima i ulicama Gornjega grada, a na raznim lokacijama u centru pjesmom će vas dočekati KUD-ovi koji predstavljaju Folkornu scenu. U društvu kostimiranih likova iz zagrebačke povijesti možete prošetati po Gornjem gradu, svake subote i nedjelje od 17.00 do 20.00 sati, a neke od njih susrest ćete i na Trgu bana Jelačića subotama od 10.00 do 13.00 sati. Time, naravno, ne završava priča o Zagrebačkom vremeplovu, jer tu su još Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije, Promenadni koncerti u Parku Maksimir, a u ljetnim mjesecima Tkalčijana te Plesne večeri.Sva događanja u sklopu Zagrebačkog vremeplova su besplatna.

Histrionsko ljeto na Opatovini 

36. zagrebačko histrionsko ljeto svečano je otvaramo 8. srpnja, izvedbom predstave EVROPA ZA NAS IMA ŠTRIK, Miroslava Krleže i Zlatka Viteza, a ovo popularno kazališno zbivanje na Opatovini traje do 4. rujna. Do tada ondje imate priliku smijati uz predstavu STOKA SITNOG ZUBA, Nine Škrabe u režiji Zorana Mužića. Junaci nove histrionske predstave “Stoka sitnog zuba” ljudi su koji nas okružuju i koje svakodnevno susrećemo. Autor Nino Škrabe suptilno ih stavlja pod svoju ironijsku, grotesknu i parodijsku lupu. Priča je to o malograđanskoj, prigradskoj hrvatskoj sredini. Pred histrionskim gledateljima otkrit će se galerija zanimljivih karaktera iz gradića Horvatovca, predgrađa hrvatske metropole.

Odiseja u svemiru:2021 u parku Ribnjak

j lipnju je počeo Art Park u parku Ribnjak pod temom „Odiseja u svemiru: 2021“, a za posjetitelje će biti otvoren svakodnevno sve do 4. rujna. Ondje je predstavljena svježa street art galerija, bogat glazbeni program, a svi koji jednom dođu na Ribnjak uvijek se ponovo vraćaju ponajviše zahvaljujući odličnoj atmosferi i veselim licima. Tu se održavaju radionice za djecu i odrasle, glazbene i filmske večeri, jutarnji satovi joge, programi posvećeni održivosti, recikliranju, sati stolnog tenisa, vintage buvljaci, piknici, izložbe i brojni drugi sadržaji za sve generacije.

Press AMZ  LJetne noći Teatra Exit

Ljetne noći Teatra EXIT

XII. Ljetne noći Teatra EXIT kazališni je festival koji se tradicionalno održava u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. A ovogodišnje izdanje održavaja se u dva dijela. Točnije od 4. srpnja do 1. kolovoza i od 29. kolovoza do 12. rujna 2021. godine. U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći Teatra EXIT odigrat će se sveukupno 47 izvedbi i 25 različitih naslova. Većina programa održava se u Muzeju za umjetnost i obrt, a ostatak programa odvija se na dvije lokacije stotinjak metara dalje. Prva je Studio EXIT u Gundulićevoj 37/1), a druga Dvorana F22 – sceni Akademije dramske umjetnosti u Frankopanskoj 22. U drugom će se dijelu Ljetnih noći dio programa održati i u Teatru EXIT u Ilici 208. Na ovogodišnjem kazališnom festivalu moći ćete gledati hit predstave s redovnog repertoara Teatra EXIT. Izdvojit ćemo Ja, tata!, Kako misliš mene nema?!, Cabaret – koncert za žlice i gitaru, Balon, Münchhausen, Fešta, Izložak. br. 49, Kraljevstvo Moje (za početnike), Voliš li me?, Susjed, Tiha noć i Buđenje.

Sadržaj donosimo u suradnji s Kauflandom