KAVA I KOLAČI U SAVRŠENOJ HARMONIJI BY TEA MAMUT 

Recepti za jutarnje slastice koje idu izvrsno uz kavu

promo

Poznata slastičarka Tea Mamut velika je ljubiteljica ovog čarobnog napitka bez kojeg joj ne prođe nijedan dan. Otkriva nam koje bi slastice sljubila s njim, ali i koji su joj omiljeni deserti s kavom kao glavnim sastojkom.

promo 

Galette

(za dva kom)

Tijesto:
200g glatkog brašna
145g maslaca, hladnog
1 žlica šećera
4g soli
2-3 žlice hladne vode

Frangipane:
170g badem brašna
90g šećera
3g soli
80g maslaca, sobne temp
2 jaja

+narezane šljive ili marelice
+ smeđi (Demerara) šećer
+jedno jaje s malo vode razmutiti za premaz

- U multipraktik stavite maslac izrezan na kockice, brašno, šećer i sol.
- Usitnite dok ne dobijete mrvice
- Dodajte 2-3 žice vode i povežite
- Podijelite tijesto na dva jednaka komada i ostavite minimalno dva sata u frižideru ili preko noći.
- Idući dan napravite frangipane tako da stavite sve sastojke u zdjelu i povežete u pastu
- Razvaljajte tijesto, po sredini razmažite frangipane, rasporedite šljive i preklopite rubove.
- Premažite rubove s jajem, pospite šećerom i pecite cca 30min na 180C.
- Pustite da se potpuno ohladi prije serviranja.

promo 

Mekani keksi s kavom

(za 15kom po 50g)

170g maslaca
200g Muscovado šećera
30g šećera
1 jaje
1 žumanjak
3g soli
210g glatkog brašna
8g fino mljevene Barcaffe kave
3g sode
110g čokolade 70%, nasjeckane na komadiće

- Maslac stavite kuhati dok ne posmeđi, dobit će miris pečenih lješnjaka.
- Procijedite i stavite da se potpuno ne ohladi.
- Kada se ohladi pomiješajte s šećerima i soli, kratko izmiksajte.
- Dodajte jaje pa žumanjak i izmiksajte.
- Na kraju dodajte brašno, kavu, sodu i čokoladu.
- Samo kratko špatulom povežite.
- Zamotajte tijesto u foliju, ostavite u frižideru bar pola sata ili preko noći.
- Izvažite komadiće od cca 50g, formirajte u kuglice, lagano spljoštite i rasporedite na pleh prekriven papirom za pečenje.
- Pecite na 170C, 11min. Trebaju ostati mekani u sredini.
- Nakon što izvadite iz peći pospite cvijetom soli.
- Odignite ih s pleha tek kad se potpuno ohlade.