Dar 9: Set proizvoda za njegu plave kose

Shutterstock

Plava kosa – tako privlačna, a opet tako zahtjevna za održavanje. Platinasta, pepeljasta, zlatna, bež…, sve su to nijanse plave kose koja – osim što je najzahtjevnija za koloraciju – traži i posebnu njegu. Prije svega zato što je sama po sebi više suha nego ostale vrste kose, čak i kod prirodnih plavuša.

Što najviše muči plavuše? Većina pripadnica ljepšeg spola na prvo će mjesto staviti činjenicu da plave lasi s vremenom poprimaju žute i narančaste tonove. I to se češće događa ako osoba ima pramenove ili balayage, osobito ako prirodno ima nešto tamniju kosu. Zbog svega toga najvažnije je koristiti posebne šampone za njegu plave kose, koji će neutralizirati te žute i narančaste tonove.

ROX Beauty 

Watermans, britanski brand koji predstavlja najtraženije i najkvalitetnije proizvode za njegu, brži rast i obnovu kose, plasirao na tržište specijalnu liniju za njegu plave kose - Tone Me Blonde šampon i regenerator. Riječ je o proizvodima koji savršeno njeguju, bez obzira je li riječ o prirodnoj ili obojenoj nijansi plave, ali i koji - najvažnije - 'ubijaju' neželjeno žutilo. Glavni sastojci protiv žutih i narančastih tonova u šamponu su ekstrakti vrbine kore, bijelog čaja i ružmarina te veg keratin i kofein, a u regeneratoru tu ulogu imaju shea butter, ekstrakt bijelog čaja, ekstrakt vrbine kore, Panthenol bijeli B5, ekstrakt ružmarina te također veg keratin i kofein.

Upravo ti sastojci potaknut će prirodnu vlažnost kose, što je jako važno zbog činjenice da su plave lasi sklone isušivanju. Naime, njima su potrebni sastojci koji zadržavaju vlagu i dubinski prodiru, a upravo takvi su u Watermans proizvodima. Rezultat je sjajna i zdrava kosa. 

Ljubičasti Watermans šampon super je i za sijede vlasi, dok Waterman’s Tone Blonde srebrni šampon i regenerator sadrže bijeli čaj koji štiti kosu od UV štetnih zraka, povećava sjaj i pruža kosi zdrav i mladenački sjaj. Watermans proizvodi su veganski, bez parabena i bez sulfata, što im daje dodatnu vrijednost.

Shutterstock 

Kako njegovati plavu kosu, saznajte u ovihpet koraka:

1. Jednoliko navlažite kosu toplom vodom kako bi se kosa otvorila da bi ljubičasti pigmenti mogli dubinski prodrijeti u srž kose.
2. Željenu količinu Watermans Tone Blonde šampona nanesite na vlasište i umasirajte te isperite toplom vodom.
3. Nakon toga nanesite drugi put srebrni šampon, umasirajte šampon od tjemena prema vrhovima. Ostavite šampon da djeluje 1-2 minute. Isperite toplom vodom. Drugo šamponiranje uklanja nečistoću i ostatke proizvoda, te dopušta kisiku da dopire do korijena Vaše kose. Također priprema Vašu kosu kako bi bolje prihvatila hranjive sastojke iz srebrnog regeneratora.
4. Nakon toga nanesite Tone Me Blonde regenerator i ostavite da djeluje 2-3 minute te isperite hladnijom vodom kako bi zatvorili pore kose.
5. Ovaj set nemojte koristiti više od 1-2 puta na tjedan, jer može dovesti do prekomjernog toniranja i Vaša kosa može poprimiti ljubičasti ton.

U sklopu blagdanskog darivanja, 'Christmas Story - svaki dan osvoji jedan dar', brend Rox Beuaty odlučio je razveseliti pet naših čitatelja poklon paketom u kojem se nalaze Waterman šampon i regenerator za njegu plave kose. Za sudjelovanje u Nagradnom natječaju, sudionik treba u komentaru ispod objava koje komuniciraju natječaj na Instagram profilu Story odgovoriti na kreativno pitanje, tj. otkriti nam što ih najviše smeta nakon bojenja kose – izrast, to što kosa poprima žute ili narančaste tonove, što boja izblijedi I ispere se - te nas uvjeriti zašto baš oni zaslužuju ovaj dar.

Pravila kreativnog natječaja pronađite OVDJE

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Rox Beuaty