Moj san je naučiti tajne azijske kuhinje. Napokon mi se ostvaruje!

Dinu Karanović oduševljavaju smirenost i preciznost chefa Rudolpha van Veena, a je li baš te vještine savladala kroz mentorstvo u restoranu The Rock Pub, demonstrirat će na gasto eventu Food Market by Story Gourmet u zagrebačkoj Hali od 7. Do 10. travnja. Svi ste dobrodošli!

Dražen Kokorić

Kako izgleda život u profesionalnoj kuhinji iz prve su se ruke, u sklopu Story Gourmet projekta 'Kuhaj kao chef', imali priliku uvjeriti pet zaljubljenika u kuhanje: Duje Prlj, koji se usavršavao u restoranu Lari & Penati, Krešimir Bonačić-Krešić, u slastičarnici Magnolia, Luka Džaja u El Toru te Maja Šipek, koja je dva tjedna upijala znanje od Marina Medaka u restoranu RougeMarin i Dina Karanović, koja je 14 dana provela u The Rock Pubu.

Dražen Kokorić 

Što je sve naučila u The Rock Pubu imat će priliku demonstrirati na gastro eventu Food Market by Story Gourmet, koji će se od 7. do 10. travnja održati u zagrebačkoj Hali, na adresi Slavonska avenija 3b. Ondje će za Zagrepčane i njihove goste chefovi restorana El Toro, Lari & Penati, RougeMarin i The Rock Pub te slastičarnici Magnolia, zajedno s kandidatima koji su mentorirali, pripremati svoje specijalitete, a sve uz bogat glazbeni program, afterwork partyje, masterclassove, food makret i vinski sajam. Nakon Duje, Krešimira, Luke, Maje upoznajte i Dinu Karanović.

Dražen Kokorić 

Moja omiljena kuhinja je... Volim sve kuhinje svijeta i jako volim isprobavati nova jela, ali najpoznatija mi je naša kuhinja, pa mi je time i omiljena.

Chef koji mi je uzor... Ne mogu reći da imam jednog uzora među chefovima, ali svakako su mi preciznost i smirenost koje ima Rudolph van Veen nešto čemu težim. Osim toga, oduvijek sam bila vještija s pripremom deserata i tijesta pa bih zato odabrala baš njega.

Jeste li slatki ili slani tip? Slani.

Moje omiljeno jelo... Pa rekla bih hamburger iako to ovisi o godišnjem dobu, raspoloženju…

Zašto baš restoran u kojem će raditi s mentorom?
Velika sam ljubiteljica azijske kuhinje i često pripremam azijska jela, ali najtanja sam sa znanjem i vještinama baš iz te kuhinje. Kod naših jela znaš kako nešto treba izgledati i kakvog je okusa pa znaš ako si negdje pogriješio, a kod stranih kuhinja, pogotovo kod azijske koja je potpuno drukčija od naše, ne znaš je li to zaista tako trebalo ispasti. Dugo već imam želju usavršiti vještine azijske kuhinje i zato sam odabrala ovaj restoran.

Dražen Kokorić 

Kuhanje vam je gušt, može li postati i posao? Oduvijek maštam o malom obiteljskom restoranu na nekom jadranskom otoku. Tko zna…

Planovi za budućnost vezani uz kulinarstvo? I dalje kuhati i razvijati se. Možda mi se ovim natječajem otvori jedan potpuno novi svijet koji ću s velikom željom i voljom prihvatiti.

Nikad nisam probala, a voljela bih... (misli se na jela, namirnice) Nikada nisam probala azijski street food, a to bih jako voljela.

Svjetski restoran koji želim posjetiti... Želim posjetiti Grotto Palazzese jer je mjesto na kojem se nalazi apsolutno zadivljujuće i na mojoj je “to visit” listi.

Od koga ste naučili kuhati? Počela sam kuhati, naravno, uz mamu i baku.

Gdje pronalazite inspiraciju za jela koja kuhate? Zaista svugdje. Jedan dan će me možda inspirirati određena namirnica, drugi dan recept na internetu. Volim kuhati raznoliko pa onda i inspiraciju potražim na različitim mjestima.

Pratite li StoryGourmet? Je li on dobar izvor inspiracije? Naravno, redovito pratim StoryGourmet. Jer često u njemu nađem inspiraciju za kuhanje.

Fusion kuhinja: Kako napraviti popularne gyoze  Story