RAJ NA ZEMLJI: Tri hrvatske plaže na listi su najljepših u Europi i ne, nisu one na koje ste prvo pomislili

Ugledni list 'The Guardian' na top listu najljepših plaža uvrstio je tri hrvatske, ali ne radi se ni o Braču, ni Dubrovniku...

Unsplash/ Gaddafi Rusli

Od ružičastih do divljih obala i svega između, putopisci britanskog The Guardiana izbrali su najljepše europske plaže. Među 40 europskih plaža našle su se i tri iz Hrvatske.

Krivica, Lošinj

Možda upravo činjenica da morate pješačiti 30-ak minuta stjenovitom stazom, i još toliko natrag, čini šljunčanu plažu Krivice tako posebnom. No, zato ćete biti nagrađeni bistrim i dubokim tirkiznim morem u zaštićenoj uvali okruženoj borovima. Društvo će vam praviti samo usidrene jedrilice, piše Guardian. Lošinj su opisali kao otok neobična oblika, ali i kao jedno je od najmirisnijih hrvatskih mjesta s nevjerojatnom obiljem samoniklog bilja.

Divna, Pelješac

Naziv svakako opravdava i najbolje opisuje plažu Divna na poluotoku Pelješcu. Nalazi se na sjevernoj obali poluotoka. Malenu šljunčanu uvalu okružuju brežuljci obrasli borovima. Postoji nekoliko sjenovitih mjesta. Morski podvodni život između plaže i otočića savršeno je mjesto za ronioce.

Mlini, Pakleni otoci na Hvaru

Oni koji posjećuju Hvar i žele promjenu krajolika neka se taxi brodicom odvezu do uvale Mlini na Paklenom otoku Marinkovcu, savjetuje Guardian. Ova šljunčana plaža s mirisom borova pruža svježi zrak koji opušta. Nevjerojatno bistro plavo-zeleno more naprosto tjera ljude na ronjenje satima.