Ekstravagantno hedonističko iskustvo u izvedbi sedmorice vrhunskih chefova - Epicurean Weekend Extravaganza – održat će se od 20. do 22. svibnja u lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra. Jedan od najboljih europskih hotela, smješten u pitoresknoj uvali Čitak, tako će postati savršena 'pozornica' za ovaj gastronomski spektakl, na kojoj će jedan od glavnih dirigenata biti upravo domaćin Michael Gollenz, chef restorana Boutique Hotela Alhambra, kojemu je Gault & Millau nedavno dodijelio prestižno priznanje 'Veliki chef sutrašnjice'.
Ovaj jedinstveni gastronomski događaj započet će večerom u šest sljedova, u petak, 20. svibnja, upravo u prestižnom hotelskom restoranu Alfred Keller, koji je nagrađen Michelinovom zvjezdicom, nagradom koju znameniti francuski gastronomski vodič dodjeljuje samo probranim svjetskim restoranima s vrhunskom kuhinjom i uslugom. U pripremi ovog gourmet iskustva domaćinu Michaelu Gollenzu i njegovom mentoru, nagrađivanom velemajstoru s dvije Michelinove zvjezdice Christianu Kuchleru, pridružit će se još dvojica vrhunskih chefova – Matija Bogdan iz zagrebačkog restorana Mano te Marcin Przybysz iz varšavske Epoke, također jedan od chefova s Michelinovom zvjezdicom.
Subota je rezervirana za još jednu senzaciju. Naime, na plaži ispred Boutique Hotela Alhambra, sa svjetlucavim tirkiznim morem kao kulisom te uz veličanstveni zalazak sunca, u Alhambra Beach Clubu gosti će imati priliku uživati u šampanjcu, kavijaru i senzacionalnim sljedovima koje će pripremiti tri chefa čiji su restorani nositelji ukupno četiri Michelinove zvjezdice i dobitnici ukupno 54,5 bodova Gault & Millaua. Elegantnu sjedeću večeru pored mora, koju će pratiti zvuci harfe i violine, kreirat će Max Natmessnig (Chef’s Table Rote Wand), 'Najbolji chef 2022. Godine' prema Gault & Millau Austria, te Peter Hagen (Restaurant Ammolite Rust) i ranije spomenuti Christian Kuchler (Taverne zum Schafli Wigoltingen), koji se mogu pohvaliti s po dvije Michelinove zvjezdice.
Savršen vikend u jednoj od najljepših mediteranskih uvala zaokružit će vibrantna nedjeljna večer. Ova gastronomska avantura u režiji sedam vrhunskih chefova odvijat će se u luksuznoj vili Captain's Villa Rouge, na posebno osmišljenim postajama u unutrašnjosti i okruženju ovog lošinjskog bisera, a sve uz pratnju sjajnih glazbenih izvedbi. Broj mjesta za ovaj dugo iščekivani i ekskluzivni događaj ograničen je, pa je sudjelovanje moguće isključivo uz prethodnu rezervaciju.
*Sadržaj nastao u suradnji s Hotelom Alhambra.