SEVERINA I POLITIČARKA ZAJEDNO ZA ISTI CILJ: 'Budite spremni opet izaći na ulice, stvari su otišle predaleko'

Pjevačica Severina Vučković i saborska zastupnica Dalija Orešković ugodno su porazgovarale na prosvjedu koji je održan u znak podrške Mireli Čavajdi.

Igor Kralj / PIXSELL

Diljem hrvatske u četvrtak su održani prosvjedi pod nazivom 'Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i zanemarivanja zdravlja žena!'.

Nekoliko tisuća prosvjednika se okupilo na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. I brojne osobe iz javnog života su došle na prosvjed u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom i svim ženama kojima su u Hrvatskoj uskraćeni zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi.

Među poznatima se posebno isticala Severina koja je već danima prije prosvjeda putem svojih društvenih mreža slala snažne poruke i poticala ljude da se okupe u što većem broju.

Story 

Pjevačica je na prosvjedu srela saborsku zastupnicu Daliju Orešković s kojom je porazgovarala, a sudeći po izrazima lica, čini se da su obje uživale u zajedničkom druženju.

Orešković je u simboličnoj majici s natpisom 'Dosta' održala i govor u Saboru, a video je podijelila na svom Facebook profilu.

'Dragi građani, budite spremni ponovno izaći na ulice, jer stvari su stvarno otišle predaleko. HDZ je raspravu o pobačaju u Hrvatskom saboru gurnuo debelo iza ponoći, kako bi sakrio da se postojeći zakon ne provodi. E toga je dosta", napisala je u statusu.

Inače, Severina je podsjetila kako je i sama bila žrtva institucija u borbi za skrbništvo nad sinom kojeg ima iz veze s poduzetnikom Milanom Popovićem.

Saborska zastupnica i bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković, također je majka. Naime, u braku s Franom Leticom rodila je blizanke. Par se razveo prije dvije godine, a o kćerkicama skrbe oboje roditelja.

Igor Kralj 

Prosvjed je s početkom u 18 sati održan je u Zagrebu, Puli, Rijeci, Sisku, Splitu, Šibeniku, Osijeku, Zadru i na Korčuli.

Akciju su organizirale udruga RODA, CESI, Zaklada Solidarna, PaRiter, Građanke i građani Rijeke i Platforme za reproduktivna prava.

Podsjetimo, Mireli Čavajdi su hrvatske bolnice odbijale dopustiti prekid trudnoće, iako dijete ima veliki tumor na mozgu zbog kojega će vjerojatno umrijeti ili živjeti kao biljka. Slučaj nesretne majkeje cijelu Hrvatsku podigao na noge, a ona je objavila potresno pismo svom bolesnom nerođenom djetetu.