Počela je sezona sandala! Ovo je najvažniji korak za super pedikuru

Znamo kako se jednostavno i diskretno riješiti gljivičnih infekcija na noktima, a da pritom čitavo vrijeme nosite cipele s otvorenim prstima

pexels

Baš u isto vrijeme kad razotkrivamo svoje prstiće u sandalama, na naplatu dolaze 'grijesi' iz prošlosti, točnije posljedice dugotrajnog nošenja zatvorene, zimske obuće. Naime, s obzirom na to da se gljivice najbolje razmnožavaju u toplom i vlažnom okruženju, nije rijetkost da gljivične infekcije nokta nastaju zimi zbog nošenja zatvorene obuće, no manifestiraju se tek u proljeće ili ljeto kad se simptomi već pogoršaju. Primijetite li zadebljanje ili promjenu boje nokta, vjerojatno je riječ o gljivičnoj infekciji, zbog koje je važno što prije započeti s liječenjem. Iako je riječ o učestaloj infekciji, najčešće ipak nije potrebna liječnička intervencija, već je dovoljno zaputiti se u ljekarnu po lijek.

pexels 

'Gljivična infekcija započinje s unutrašnje strane nokatne ploče. U početnom stadiju infekcije najčešće se promijeni boja nokta, nokat postaje zadebljan, iskrivljen i krhak. Izloženost vlazi i toplini pogoduje razvoju gljivične infekcije, primjerice znoj koji nastaje zbog nošenja zatvorene obuće, ali i korištenje zajedničkih tuševa u sportskim objektima i kupalištima', pojašnjavaju stručnjaci JGL-a, tvrtke koja u svojem asortimanu ima FungilacSET, ljekoviti lak za nokte, zahvaljujući kojem diskretno i jednostavno možemo liječiti gljivične infekcije noktiju.

Nisu sve gljivične infekcije jednake – zahvate li nokat, nazivamo ih onihomikoze, a liječe se drukčije nego, primjerice, gljivične infekcije kože. Prije svega, liječenje traje dulje, jer nokat sporo raste (na nogama oko 1,6 mm mjesečno, a na rukama prosječno oko 3,5 mm mjesečno), zbog čega mnogi izgube strpljenje i prestanu s terapijom (istraživanja kažu da čak 60% ljudi nanosi prekratko proizvod). Upravo je to, kao i činjenica da se neki preparati za liječenje koriste svakodnevno, razlog što gljivične infekcije nokta na kraju postanu 'problem bez kraja'. A odustajanje od liječenja nikako nije dobro, jer nokat dalje propada, pa može doći do komplikacija. Stoga je JGL lansirao proizvod za liječenje gljivičnih infekcija u obliku ljekovitog laka za nokte.

JGL 

FungilacSET u jednom pakiranju ima 50 mg/ml amorolfina, lijeka koji spada u skupinu antimikotika, te 10 plastičnih aplikatora. Može se kupiti u ljekarni bez recepta, a jedinstven je zato što se preko njega može nanijeti kozmetički lak, pa je liječenje gljivične infekcije jednostavno i diskretno. Osim toga, nanosi se samo jednom tjedno. Dakle, ne morate ga nanositi svaki dan, jer se nakon primjene stvara 'zaliha' lijeka u noktu. Ipak, strpljenje je važna osobina i kod korištenja FungilacSET-a, jer nokti polako rastu, pa će vam trebati dva do tri mjeseca da vidite poboljšanje. Evo kako se FungilacSET koristi: zahvaćeno područje isturpijajte koliko je god moguće, površinu nokta potom očistite i odmastite pomoću komadića vate natopljenog alkoholom te tek onda na cijelu površinu nokta ravnomjerno nanesite Fungilac lak i ostavite da se suši oko 3 minute. Kozmetički lak možete nanijeti najranije 10 minuta nakon nanošenja ljekovitog laka za nokte.

pexels 

Kako biste se konačno riješili neugodne gljivične infekcije, važno je dobro oprati ruke nakon dodira s inficiranim noktom. Ako niste oprezni, gljivična infekcija može prijeći s jednog nokta na ostale. Također, ne bi se smjele koristiti ni rašpice ni škarice inficirane osobe, a ako pribor, ipak, dijelite s ukućanima, svakako ga prije toga dezinficirajte. U ovo doba godine, kad kreće sezona kupanja, korištenja zajedničkih tuševa i kad su nam stopala često izložena vlažnom okruženju, važno je biti dodatno oprezan. Stoga ne hodajte bosi po javnim prostorima, temeljito brišite noge (i prostor između prstiju) i ako vam se noge znoje, češće mijenjajte čarape. I, dakako, ne zaboravite najvažnije – primijetite li bilo kakve promjene na noktima, znajte da je kod više od 50% promjena riječ o gljivičnoj infekciji, pa je važno što prije krenuti s liječenjem.

*Sadržaj nastao u suradnji s JGL-om.