KREMOZAN, BEZ ŠEĆERA I NA BAZI KAVE: Imamo recept za hit koktel o kojem svi bruje

O'Živite ljeto najukusnijim gastro senzacijama na bazi kave i O'Plant Zob Barista biljnog napitka po receptima stručnjaka koji stoje iza cool i vrlo popularnih zagrebačkih kafića, restorana i slastičarnica. Vodimo vas u jedinstveno mjesto u Zagrebu, juice and cocktail bar Roots, gdje su za nas napravili hit-koktel ljeta

Robert Gašpert

Roots bar u zagrebačkoj Tomićevoj ulici jedini je bar u svijetu gdje ujutro imate jednu, a navečer posve drukčiju priču. Naime, do 16 sati Roots je juice bar, pa poslužuju svježe cijeđene sokove iz mašte i najfinije doručke u gradu, a nakon 16 sati mijenja se koncept bara, izgled, glazba, osvjetljenje, osoblje i jelovnik, pa postaju coctail bar. Iako imaju i basic koktele u ponudi, kad su kretali u cijelu priču, njihova je ideja bila – kaže vlasnik Tomislav Perko – ponuditi nešto novo i drukčije te educirati svoje goste, u čemu su itekako uspjeli. Stoga su bili idealni da ožive ljeto jednom novom poslasticom i za nas kreiraju koktel na bazi kave i O'Plant Zob Barista biljnog napitka, koji je odličan izbor za pripremu koktela zbog svoje savršene kremaste strukture i izvrsnog, punog okusa.

Robert Gašpert 

'Trebalo je vremena da ljudi prepoznaju koncept, ali moramo se pohvaliti da posao ide sve bolje. Ljudi su prepoznali, ne samo koncept, već i našu cijelu, lijepo zaokruženu poslovnu priču, jer koristimo sve više domaćih proizvoda u kreiranju naše ponude, surađujemo s nekoliko OPG-ova, imamo jako puno veganskih opcija i trudimo se biti drukčiji', kaže Tomislav, koji je rado prihvatio naš izazov s O'Plant Zob Barista napitkom, budući da ne sadrži laktozu, lako je probavljiv, kremozan je i bez šećera.

Robert Gašpert 
Robert Gašpert 

'Naša ponuda je doista posebna. U dnevnoj varijanti izdvojili bismo smoothie bowl, jednu zdravu verziju sladoleda, koja se radi od smrznutog voća, mlijeka ili svježe cijeđenog voćnog soka i granole, koja je također domaća i koju samo za nas radi jedna gospođa iz Zagreba. I kad je koktel priča u pitanju, trudimo se biti što zanimljiviji, pa je tu puno isprobavanja prije neko što piće dođe na stol, da se dobije jedan balans okusa. Radimo vlastite sirupe i kordiale, sad ćemo početi karbonizirati svoje koktele i jako pazimo na sastojke', kaže Tomislav koji je i za naš O'Plant koktel predvidio samo vrhunske sastojke. Inače O'Plant Zob Barista biljni napitak ima bogatu pjenastu strukturu i punoću okusa, a pogodan je – osim za pripremu toplih i hladnih napitaka od kave - i za pripremu mnogobrojnih slastica.

Robert Gašpert 

Robert Gašpert 

'Išli smo na kombinaciju espreso martinija i ledene kave, baza koktela je O'Plant Zob Barista biljni napitak, a poseban šmek daje mu i jedan sasvim poseban liker', kaže Tomislav. Evo recepta.

O'Plant ledeni koktel

Robert Gašpert 

Sastojci: 90 ml O'Plant Zob Barista biljnog napitka, 30 ml votke, 15 ml likera od viskija i karamele, 1 espresso shot, drobljeni led, čokoladica (za ukras)
Priprema: visoku staklenu čašu do pola napunite drobljenim ledom i dodajte redom O'Plant Zob Barista biljni napitak, votku, liker od viskija i karamele te na kraju kavu. Promiješajte slamkom i ukrasite čokoladom (karamelom).

Robert Gašpert 
Story 

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom O'Plant.