VISOKA ŠKOLA ASPIRA I STORY DODJELJUJU VRIJEDNU STIPENDIJU: Upoznajte prvog finalista Alena Uršanića

Samo će jedan od pet finalista osvojiti 60 tisuća kuna vrijednu stipendiju te postati umjetnik u kulinarstvu i menadžer u gastronomiji!

Privatna fotografija

Visoka škola Aspira i lifestyle brend i magazin Story dodjeljuju stipendiju u iznosu od 60.000 kuna za preddiplomski stručni studij gastronomije.

Nakon brojnih pristiglih prijava stručni žiri odabrao je pet finalista koji će svoju ljubav prema gastronomiji pokazati u finalu 20. rujna, na radionici pod palicom chefa Nikše Bobana.

Upoznajte prvog od pet finalista - Alena Uršanića! Alen je rođen u Orahovici pokraj Našica, no u ranoj dobi preselio je u Rijeku, gdje živi i danas, te je završio ugostiteljsku školu u Opatiji, a svoju ljubav prema kulinarstvu brusi u raznim hotelima i restoranima.

Privatna fotografija 

„Moja ljubav prema gastronomiji počela je još dok sam s bakom kuhao, ustvari sjedio na kuhinjskom elementu i zabavljao se i uživao gledajući je kako kuha i sprema ručak s puno ljubavi, kako to bake inače čine. Što sam bio stariji, sve sam se više uključivao u kuhanje i bio sam bakin mali vilenjak u kuhinji“, otkriva Alen te simpatično dodaje da su mu, uz slana jela, najdraže bile zdjele s ostacima raznih krema.

Ugostiteljska škola bila je logičan slijed njegova daljnjeg školovanja te je željno iščekivao prvi ulazak u školsku kuhinju u pravoj kuharskoj odori i sanjario o restoranima s Michelinovim zvjezdicama, hotelima, različitim studijima i usavršavanjima. Nakon školovanja radio je kao pomoćni kuhar na jednom od naših najpopularnijim turističkim središtima, otoku Lošinju pa je uskoro dobio priliku postati i šef kuhinje sa samo 19 godina.

Osim klasične gastronomije, Alen je zainteresiran i za slastičarstvo, povezivanje svakodnevne hrane i modernih inačica pića. Trenutačno upravo to radi u jednom pubu, no želja mu je dodatno se usavršavati, proputovati svijet i osjetiti sve gastronomske čari.

Privatna fotografija 

„Ulazak među finaliste za mene je velika stvar, otvorila su mi se nova vrata te mogućnost učenja i napredovanja u svijetu gastronomije. Još jednom zahvaljujem Aspirinom timu što su moj rad procijenili kao dostojan ulaska među finaliste te se nadam da će tako biti i na samome finalnom natjecanju“, otkrio nam je Alen.

Studij gastronomije na Aspiri omogućuje studentima da nauče tajne gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja te ih upoznaje s poviješću različitih svjetskih kuhinja. Završetkom studija Aspirini studenti postaju jedni od prvih menadžera u gastronomiji u Hrvatskoj jer, osim kulinarskih vještina, na studiju stječu i znanja iz područja marketinga, vođenja financija, upravljanja ljudskim resursima te su u potpunosti spremni za izradu poslovnog plana.