Jesen je savršeno godišnje doba za opuštena putovanja, a nezaobilazna destinacija i ove je jeseni zasigurno Istra. Raskošna, bogata, plava i zelena, ova regija privlači brojnim prirodnim i kulturološkim ljepotama, ali i bogatom gourmet ponudom.
Korištenje najkvalitetnijih lokalnih, sezonskih namirnica, primjena trendova te kreativnost, snaga, senzualnost i preciznost vrijednih ruku renomiranih chefova iznjedrili su ono najbolje - vrhunska signature jela iznimne kvalitete koja pružaju prvoklasno gourmet iskustvo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Događaj koji će objediniti sve najbolje od Istre na jedinstven način jest spektakularna serija gourmet doživljaja pod nazivom The Signature Dish: 4 of a Kind. Četiri vrhunska restorana s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom, predvođena renomiranim chefovima, od 26. do 30. listopada 2022. godine poslužit će posebne doživljaje u Rovinju i Balama. Dovoljno je reći da su kreatori jelovnika chefovi poznati po nesvakidašnjem pristupu u osmišljavanju, ali i oblikovanju sezonskih sljedova te vrhunskoj usluzi jer svako njihovo jelo priča originalnu priču u kojoj će posebno uživati gosti željni jedinstvenog ugođaja i iskustva.
U sklopu događaja The Signature Dish: 4 of a Kind večere priređuju chef Vella iz restorana Cap Aureo smještenog u sklopu Maistrina Grand Park Hotela Rovinj, chef Scarello i chef Lai iz restorana Agli Amici Rovinj*, chef Đekić iz restorana Monte* te chef Pejčinović iz restorana Meneghetti. Svaki će chef za tridesetak gostiju u svom restoranu prirediti ekskluzivnu večeru s više sljedova, a vrhunac doživljaja bit će večera u kojoj će četvorica chefova zajedno kreirati jelovnik kojim će istaknuti svoj osobni potpis, ali i ono najbolje od gourmet scene Istre.
Serija kulinarskih doživljaja počinje 26. listopada večerom u restoranu Monte, u kojem će goste dočekati chef Danijel Đekić čiji se potpis temelji na sezonalnosti. Dovoljno je spomenuti da njegova večera nosi naziv Istarski pejzaž. Dan kasnije, 27. listopada, priča se nastavlja u restoranu Cap Aureo Grand Park Hotela Rovinj gdje će chef Jeffrey Vella poslužiti jela inspirirana najboljim od ovoga kraja, pripremljena iznimnom preciznošću. Na jelovniku će pažnju gostiju zasigurno privući škampi koji su sljubljeni s okusom slane smokve i pestom od morskog koromača, ali i janjetina u korici od morskih trava.
Za chefa Damira Pejčinovića iz restorana Meneghetti kreativnost je element koji zaokružuje njegov rad, a u to ćete se moći uvjeriti 28. listopada, kada će u vrtu restorana goste, među ostalim, oduševiti raviolima s tartufom iz motovunske šume uz dodatak celera i larda te školjkama iz Limskog kanala. Chefovi Emanuele Scarello i Lorenzo Lai dočekat će vas u restoranu Agli Amici Rovinj 29. listopada. Njihova su jela obojena širokom paletom boja te predstavljaju prava mala umjetnička djela. Na jelovniku ove večere naći će se savršena kombinacija jela od kojih treba izdvojiti ono koje spaja cotechino, tradicionalnu kobasicu s tartarom od škampa te rižoto s morskim travama i dimljenom sipom.
Svaku večeru karakterizira spoj vrhunskih sezonskih namirnica i lokalnog terroira sa snažnim autorskim potpisima, u čemu i jest posebnost ovog iznimnog gourmet doživljaja. Četiri večere ujedno su dio mozaika koji će u punoj snazi zabljesnuti na posljednjoj, petoj The Signature Dish: 4 of a Kind večeri koja će se održati 30. listopada u restoranu Cap Aureo u veličanstvenom Grand Park Hotelu Rovinj.
U sklopu te večere svaki od četiri chefa domaćina priredit će dio jelovnika, a sve sa željom da vas povedu na jedinstveno gourmet putovanje najboljim signature dishedishevima, odabranima vinima, iznimnim doživljajima i vrhunskom uslugom.
Osim prvoklasnog gourmet iskustva koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ovaj doživljaj privlači pažnju i humanitarno-edukativnim karakterom jer će sav prihod od pete, zajedničke večere biti doniran rovinjskoj Strukovnoj školi ‘Eugen Kumičić’ u znak potpore kreativnosti i neupitnom talentu njihovih učenika, budućih chefova.
Učinite ovu jesen posebnom, rezervirajte večeru za pamćenje, posjetite Rovinj i Bale te se pridružite jedinstvenom gourmet događaju sezone - The Signature Dish: 4 of a Kind.