PROGOVORILA BIVŠA ASISTENTICA 'LEDENE KRALJICE': Istina o prvoj ženi mode zauvijek je promijenila sliku o njoj

Video u kojem bivša asistentica Anne Wintour otkriva kako je raditi za nju postala je hit na TikToku.

Profimedia

Bivša asistentica Anne Wintour, Lily Stav na TikToku je podijelila svoje iskustvo rada za šeficu Voguea. Lily je posao obavljala u razdoblju od siječnja 2014. godine pa do svibnja 2015. godine.

Wintour je urednica kultnog magazina Vogue, a ispovijest njezine bivše asistentice postala je viralna.

Profimedia 

Lily Stav Gildor na TikToku je objavila video u kojem je otkrila kako je raditi za Wintour, ali i trikove koje je od nje naučila.

Lily danas radi kao dizajnerica, a u videu kaže kako je od urednice naučila da su 'kontakti najvažniji faktor'.

Dodala je kako je od nje naučila o poslovanju, modi i o medijima, a da je prošle godine pokrenula svoj posao dizajnerice tekstila te da su joj savjeti koje je dobila i više nego korisni. Objasnila je i zašto su kontakti toliko važni, ali naglasila kako ne govori o nepotizmu.

'Održavajte i njegujte odnose, pošaljite rukom pisanu zahvalnicu, ljudima se to sviđa', rekla je.

Otkrila je i savjete za traženje posla koje je dobila od Anne, kao i važne modne savjete.

U sljedećem videu je nastavila: 'Kada ste na razgovoru za posao i netko vas pita čime se bavite izvan posla, nemojte odgovarati: vježbanje, trčanje, joga ili nešto slično, jer gotovo svi vježbaju, a to je vjerojatno najdosadnije o tebi'. 'Osim toga, želite se izdvojiti iz gomile i reći prave stvari', dodala je.

Profimedia 

U trećem videu Lily nastavlja: 'Razgovarajmo o ponavljanju (outfita), to nije samo dopušteno - već je i poželjno', otkrila je.

'Ako imate chic i elegantne ljetne kombinacije, nosite ih od ponedjeljka do petka i to nekoliko mjeseci dok ljeto ne završi, tako zaista iskoristite svoju odjeću, a ne sudjelujete u začaranom krugu konzumerizma. S druge strane izgledate jako šik i nemate stres oko biranja kombinacija svaki dan', nastavila je Lily.

'I reći ću vam tajnu, svi chic ljudi u Vogueu rade isto', dodala je.

TikTok videe pogledajte 

Lily je također sa svima podijelila kako je posao dobila poznavajući nekoga u HR-u, a ta osoba je progurala njezin životopis čim se otvorila pozicija. Prije nego je dobila posao prijavila se na četiri pozicije.

'Diplomirala sam povijest umjetnosti, a prije toga uopće nisam stažirala u svijetu mode. Neću lagati i reći da sam posao dobila jednostavnom prijavom na natječaj – kad to nije istina. Poznavala sam nekoga tko je radio u HR-u i imala sam priliku poslati CV i otići na razgovor za posao. Preporučili su me za otvorene pozicije i aplicirala sam na barem četiri pozicije u Vogueu, išla sam na razgovore i nisam ih dobila. U tom periodu radila sam u modnom PR-u i bila sam jako nezadovoljna' zaključila je.

Više modnih kombinacija Anne Wintour pogledajte u našoj galeriji.

Story Anna Wintour