NOVO RUHO LEGENDARNOG MAREDA: Fokus je na sljedovima i modernoj kuhinji, a saznali smo koje je hit jelo

Jedan od najpoznatijih zagrebačkih restorana u kojem smo godinama uživali u hrani i atmosferi, Maredo, ima potpuno novi koncept, menu i interijer.

promo

Restorana Maredo, jedan od omiljenih zagrebačkih restorana u kojemu smo fino i još se bolje zabavili, na neko je vrijeme pauzirao kako bi napravio potpuni 'rebranding' i sada nam otvorio vrata u svom novom ruhu i sjaju.

Razgovarali smo s timom restorana Maredo kako bi saznali što je novo na meniju i čemu se veseliti pri sljedećem odlasku.

promo 

Možete li nam otkriti nešto o novom meniju? Za koje jelo pretpostavljate da će biti posebno prepoznato od strane gostiju?

Premda ostajemo u grill sferama, ovaj menu nije nimalo nalik na prijašnji. Baziramo se na modernom grillu, koristimo tehnike lava grila, kopa pećnice i Green egga. Na meniju se nalaze riblja i mesna jela, kao i ona za vegetarijance.

Najveći uspjeh zasad bilježe domaći gnudi od ricotta sira na kremi od taleggio sira, beef tartar i svi steakovi kojih imamo veliki broj (Beefsteak, Ribeye, T-bone, Tomahawk, French rack).

Kakav će biti novi koncept? Hoće li i dalje biti plate ili možda hrana u sljedovima?

Što se tiče koncepta, željeli bismo se fokusirati na business lunch, poslovne ljude koji će u ugodnoj atmosferi moći uživati u ukusnim jelima i profinjenom ambijentu. Svakako moramo spomenuti i svoje suradnike iz marketinške agencije 'Kofein' te pohvaliti njihov personalizirani, holistički pristup našem rebrendingu. Zajedno stvaramo jednu cjelovitu priču i iskustvo koje će gostima ostati u pamćenju. 

Po pitanju hrane se baziramo na sljedovima i modernoj kuhinji, dok plate i klasični oblik roštilja više ne predstavljaju ono na što se fokusiramo u Maredu.

promo 

Za koje vrste slavlja je restoran dostupan? 

Situacija se promijenila u odnosu na nekadašnji Maredo, sada smo više koncentrirani na korporativne, odnosno business evente. Također, tvrtke će svoje božićne domjenke moći organizirati u novouređenom prostoru Mareda. Za sva veća događanja potrebno je kontaktirati naše osoblje kako bi se s unaprijed dogovorio menu.

U ponudi za veći broj osoba nalaze se španjolska mliječna svinja te beef wellington, međutim, sva ostala jela iz redovnog jelovnika mogu se složiti i za veće kapacitete.

promo 

Koliko je vremena trebalo za dovršetak preuređenja?

Budući da je stari Maredo postojao još od 2008. godine, bilo je potrebno dosta vremena kako bi taj prostor poprimio svoj trenutni izgled. Mijenjalo se apsolutno sve, a napravljen je i otvoreni krov kako bi se unijela svjetlina u prostor. Sveukupno su radovi trajali čak tri mjeseca. Sve ovo ne bi bilo moguće bez arhitektice Rujane iz Arhitektri d.o.o. Rujana. 

Uzeli smo si dovoljno vremena da bismo stvorili jedan bezvremenski prostor, neopterećen trendovima. Prije svega ugodan za boravak i nenametljiv, tako da naš interijer bude doista komplementaran hrani i novom programu Mareda.

promo 

Smatram da smo postigli prostor koji je jednostavan i čist, „with a twist“,projektirajući ustvari lijepu kulisu dobrom druženju i uživanju u hrani!

Restoran je za javnost otvoren od 27. rujna i otad su baš svi u prilici isprobati novi Maredo jelovnik!