GASTRO BLOGERICA OTKRILA RECEPT ZA JESENSKI 'KLASIK' Zašto su zbog ovog jela svi zavidjeli Editi Misirić Vrkljan?

luka cerovina

Predivno je bilo vidjeti sva ta nasmiješena dječja lica dok su sjeckala luk, ručicama prebirala po grašku, čekala da se jelo dovršili i, najvažnije, uživala jedući 'klasik' svakog toplog doma – varivo s graškom i noklicama. Ledo radionica na Food Marketu doista je bila fantastična, a za to su se pobrinuli food blogerica Katarina Đozović, koja stoji iza Instagram profila Kate Homecooking, Ledo riba i grašak kao zvijezde kuhanja i, dakako, svi mali i veliki sudionici radionice čija je misija bila mališanima pokazati svu ljepotu stvaranja zdravih obroka i uživanja u raznovrsnim okusima.

luka cerovina 

luka cerovina 

'Sina Vanju svakodnevno nastojimo uključiti u kuhanje, barem na način da sjedi i gleda. Prije nego što se Vanja rodio, kuhala sam u iznimnim situacijama, to je uglavnom suprug preuzimao, no sad sam sve više počela otkrivati kuhanje te osjećam da u tom smislu imam više samopouzdanja', kaže Edita Misirić Vrknjan, koja je sudjelovala u Ledo radionici, napominjući kako je njezin sin pravi gurman i kako jede raznovrsno povrće, u što smo se uvjerili i na ovoj radionici, gdje je brzo pojeo puni zdjelicu povrtnog variva s griz noklicama.

luka cerovina 

luka cerovina 

'S graškom i drugim povrćem najčešće radim rižota, to svi volimo, a tu je prije svega omiljeni rizi-bizi', rekla je Edita, dok je njezin Vanja spremno otvarao usta, uživajući u okusu pravog jesenskog variva – s graškom i noklicama. Noklice su za ovu prigodu bile napravljena od griza: šest žlica griza, 3 žlice ulja, jedno jaje i malo soli. Vješte dječje ručice na brzinu su ih 'umutile' na ovoj kreativnoj Ledo radionici, nakon koje su se degustirali i Ledo riblji štapići sa zdravim tartarom, kojeg je bloggerica Katarina pripremila na bazi grčkog jogurta, limuna i češnjaka.

luka cerovina 

'Više volim jesti nego kuhati, pa ako ne moram, nije mi problem izbjeći tu obvezu', kaže u šali voditeljica i spisateljica Emina Pršić Prasnikar, koja je na Ledo radionicu došla s kćeri Leilani. Unatoč tome što se, kako je sama rekla, ne žuri preuzeti kuhaču, na radionici je s kćeri marljivo sjeckala luk, mijesila griz i ulje te na kraju i zapjevala. Otkrila nam je također da svi u obitelji jako vole grašak i to pripremljen po receptu kojeg je preuzela od mame – 'na crveno'.

luka cerovina 

Inače, u užurbanoj svakodnevici često se dogodi da ručak mora biti gotov što prije, no – iako nemamo vremena – trudimo se kuhati zdravo. Ledo povrće i Ledo riba dostupni su tijekom cijele godine i jednostavni su za pripremu. Uz Katarinu Đozović, voditeljicu ove Ledo radionice na Food Marketu, sudionici su otišli kućama zadovoljni –obrokom kojeg su sami pripremili i pojeli, ali i spoznajom da kuhanje sa zdravim namirnicama može biti jednostavno, brzo i ukusno.