POZNATI PRVI DETALJI I FOTOGRAFIJE SA SETA: Nakon filma koji je mamio suze, u Sarajevu započelo snimanje serije 'Toma'

U Sarajevu je započelo snimanje serije 'Toma', nastavak na istoimeni film koji je napravio nevjerojatan uspjeh na regionalnoj sceni.

Instagram

Prošle je godine regionalna publika oduševljeno gledala film 'Toma' koji je srušio rekorde gledanosti u domaćim kinima.

A za ljubitelje lika legendarnog pjevača, stižu dobre vijesti.

Naime, u Sarajevu je započelo snimanje serije 'Toma' koja se nastavlja na istoimeni film redatelja Dragana Bjelogrlića i pratit će život legendarnog pjevača i boema, Tome Zdravkovića, koji je preminuo 1991. godine.

Serija će imati 10 epizoda, a Bjelogrlić je već objavio i prvu fotografiju sa seta na Baščaršiji na kojoj je pozirao s glumcem Milanom Marićem koji tumači Tomu. Ulogu Silvane Armenulić tumačit će, kao i u filmu, Tamara Dragičević.

'Najviše ćete gledati Tomu s mnoštvom njegovih žena, ali ja nisam jedna od njih. Iako je Danka dobila pjesmu, oni su bilo prijatelji i vidjet ćemo taj prijateljski odnos. Svi su dugo vjerovali da su Danka i Toma bili u ljubavnom odnosu, ali nisu. Vjerovali su mnogi da je ona bila njegova velika ljubav, ali to nije istina. On joj je samo napisao i posvetio pjesmu', rekla je glumica Vaja Dujović za Avaz.

Fotografiju s glumcem, koji je oduševio u nimalo lakoj ulozi, na svom je Instagramu objavio i glumac Enis Bešlagić. 'Radost je u duši, a suša je u Sarajevu. Dobro došao brate', napisao je Enis.

 Upravo je zbog filma 'Toma', Marić postao jedan od najtraženijih glumaca mlađe generacije. Jednom je prilikom o njemu progovorio i za Story.

'Rad na tom filmu posebno je iskustvo iz nekoliko razloga. Prije svega je to trenutak u kojem se događa snimanje tog filma, a to je prva godina pandemije, zapravo to prvo ljeto kada smo svi poprilično uplašeni, izgubljeni, kada nam se pred očima mijenja svijet na koji smo navikli i toliko bili sigurni u njegovu superiornost. U svemu tome započinjemo snimanje ove priče, priče o našem Tomi, a zapravo priče o nama. Toma nam je bio isto što je bila njegova uloga i u kafani, on nam je bio povod da se okupimo i poveo nas je na to putovanje. Onda samo snimanje, potreba da se svi skupimo i da zajedno otvorimo ono najranjivije što imamo u trenutku kada sve oko tebe pišti i vrišti da ti je potrebna stamenost. Meni je to bilo hrabro od nas', rekao je jednom prilikom za Story.

Jovana Bojković/Darja Stravs Tisu/Armin Durgut/PIXSELL/STORY PRESS 

Inače, Toma je preminuo 30. rujna 1991. godine nakon što je s 52 godine izgubio dugogodišnju bitku s rakom.