SLATKI TRENUCI: Gastro radionica za sladokusce

U novom zvijezda izazovu mladi slastičari pokazali su svoje umijeće u dekoriranju kalača za nadolazeće blagdane, a pridružili su im se i influenceri te poznati

promo

Za ljubitelje slatkoga nema ljepšeg razdoblja od blagdana, kada se pomno biraju najbolji recepti i nabavljaju samo najkvalitetnije namirnice za njihovu pripremu. To znaju i u Zvijezdi, kompanijom koja ovih blagdana nastavlja suradnju s Ugostiteljskim učilištem Zagreb – najstarijom i najvećom zagrebačkom srednjom školom u kojoj mladi peku zanat slastičarstva.

U ovo blagdansko vrijeme našom kampanjom za Zvijezda stolni ''Ako mogu ja, možeš i ti'' želimo na jednostavan i zabavan način svima približiti pripremu slastica, samo se treba usuditi probati i ne može ispasti loše. Zašto bi samo mame i bake bile glavni slastičari obitelji? I ovom radionicom htjeli smo pokazati da to može biti zabavno, kreativno i zanimljivo. U tome su nam pomogli i mladi slastičari iz Ugostiteljske srednje škole s kojima Zvijezda surađuje, a cilj je našim mladim nadama slastičarstva dati vjetar u leđa i podršku kako bismo im olakšali njihov put u slastičarskim vodama – rekla je Petra Jovanović, Senior Brand Manager u Zvijezdi.

Na društvenim mrežama mogli smo pratiti natječaje u kojima su učenici zagrebačkog Ugostiteljskog učilišta pozivali odabrane influencere na izazov #akomoguja, a ovaj su se put imali priliku i upoznati na božićnoj radionici.

Mladi slastičari Anđela Justrić, Lana Lovrenčić, Niko Goljak i influenceri Igor Jadan (tiktoker), Ismael Iso (TikTok kreator), Klara Petrović (tiktokerica) i Ana Zibar (Ženski svijet) ukrašavali su božićne kolače uz Ivu Erić, diplomiranu arhitekticu izačetnicu priče Šlag na kraju. Iva im je podijelila praktične savjete i trikove kako najbolje ukrasiti blagdanske slastice, ali i sami su natjecatelji pokazali zavidne vještine ukrašavanja najukusnijih kolača.

Vidjeli smo koliko je jednostavno napraviti kremu za cupcakese, a prije sam mislila da ih treba naručiti, kupiti i bojala sam se da se ne raspadnu pa se nisam sama upuštala u izradu. Sada smo dobili jako dobar recept i kremu ćemo moći sami praviti – rekla je Ana Zibar kojoj je u ukrašavanju pomogao stariji sin Vito.

Izradu ovih blagdanskih slastica olakšala su posebna kuhinjska pomagala Gorenje - kuhinjska vaga, kuhinjski robot i miješalica savršeno su odradili svoj posao. I tako su u tili čas uz šarene kreme, šljokice i čokoladne mrvice nastala prava mala umjetnička djela. Jedna neodoljiva kreacija bila je i djelo preslatke Marije, najmlađe slastičarke.

Jako je samostalna i sve želi sama pa je pustim. Nekada mi pomogne u kuhinji, a pustim i nju i sina jer vidim da ih to zabavlja. Ima tek dvije godine pa mi donese jaje, brašno... – rekla je njezina ponosna mama, pjevačica Pamela Ramljak koja je, kao i njezina djevojčica, uživala u radionici.

Buduće slastičarske zvijezde dokazale su da naizgled i najkompliciraniji recepti mogu uvijek ispasti savršeno, bez obzira na to jeste li amater ili znalac, pogotovo kada imate Zvijezda stolni koji svaki put pomaže u savršenoj izvedbi. Uz malo mašte i božićnog raspoloženja slastice mogu ispasti baš kao kod pravih profesionalaca. Nije bilo lako odabrati najljepše kolačiće, ali za prva tri natjecateljska tima Zvijezda je osigurala vrijedne nagrade.