IDILIČAN RANČ JELENA NA SJEVERU HRVATSKE: Carstvo životinja prekriveno snijegom koje morate posjetiti

U Međimurju se nalazi prekrasan ranč jelena i muflona koji mami na posjet.

Unsplash

Dok ljeti najviše volimo istraživati ljepote Jadrana i naše prekrasne, razvedene obale, tijekom jeseni i zime romantičnije su nam i atraktivnije kontinentalne destinacije na kojima možemo uživati u zimskoj idili.

Iako je ova zima poprilično topla te dosad nismo imali priliku iskusiti prave minuse, ipak smo pronašli idilično mjesto na samom sjeveru Hrvatske gdje možete uživati u zimskoj bajci 'začinjenoj' preslatkim životinjama – jelenima.

Unsplash 

Naime, otkako su farme alpaka i jelena u Sloveniji među Hrvatima postale 'IT' vikend odredišta, slične atrakcije počele su nicati i u Hrvatskoj, a jedna od njih je i imanje i OPG obitelji Perhoč. Na tom se posebnom ranču, koje se nalazi u općini Sveti Martin na Muri, mogu pronaći brojni mufloni, jeleni i divlje svinje, a posjetitelji se mogu izbliza upoznati s njihovim načinom života, prehranom i uz to snimiti prekrasne fotografije.

Ovaj ranč nije inicijalno pokrenut kako bi privlačio turiste, već su životinje dovedene kako bi se veliko zemljište iskoristilo za uzgoj plemenite divljači. No, hobi se razvio u posao, a uskoro se proširila vijest da u međimurskom šumskom raju postoji carstvo životinja koje zovu da ih posjetite i divite im se izbliza. Tako su vlasnici prepoznali potencijal svog ranča i otvorili ga za javnost, a ako želite posjetiti farmu Perhoč to možete učiniti uz prethodnu najavu.

Unsplash 

Ako se najavite, vlasnici će za vas organizirati vođenu turu prostranim imanjem te vam pokazati kako žive njihovi ljubimci, a moći ćete i nahraniti jelene. Te plahe, a impresivne životinje obožavaju kukuruz, ječam, travu i zob, a posebno ćete ih razveseliti donesete li im malo šumskog bobičastog voća.

Šećući po ograđenim livadama, prizor jelena na pašnjacima prekrivenima snijegom zimi izgleda prekrasno, a garantiramo vam da ćete snimiti prekrasne fotografije. Uz sve to, vlasnici će vas počastiti vlastitim suhomesnatim proizvodima i lokalnim alkoholnim pićima u Lovačkoj kući na imanju.