DUBROVNIK POSTAJE GASTRO I GLAZBENI CENTAR HRVATSKE: Bavarin dovodi vrhunski street food, Belana, Vannu, Silente...

Šest vrhunskih koncerata, šest food kućica, ponajbolji domaći chefovi među kojima i Ivan Paža-nin i Tea Mamut, najbolji svjetski barmeni, natjecanje u rozati, likovne radionice.. Sve to odvijat će se u predivnom ambijentu Lazareta!

promo

Došlo je vrijeme otkrivanja događanja koja će ispuniti deset dana street food festivala Bavarin! Lazareti će od 5. do 14. svibnja 2023. definitivno biti pravo mjesto za sve one koji traže odličnu gastro ponudu, live nastupe ponajboljih domaćih izvođača, pomno osmišljene radio-nice uz vrhunske domaće i strane profesionalce iz svijeta hrane, pića i umjetnosti te sadržaje za velike i male kreativce i ljubitelje kuhanja.

Čast da otvori drugo izdanje Bavarina pripala je jednom od najdugovječnijih estradnih imena, Neni Belanu i njegovim Fiumensima (5.5.), a već sutradan dolazi istinska diva pop scene – Vanna (6.5.). Dubrovčane i njihove posjetitelje zabavljat će i legendarni Kuzma i Shaka Zulu (11.5.), zatim mlada i talentirana Gina Damjanović i The GeeGee's (12.5.), jutarnji koncert vesele Mije Dimšić očekuje ih u subotu (13.5.), a pratit će se i Eurosong na velikom video zi-du (13.5.). Da dubrovački festival ima finale kakvo zaslužuje pobrinut će se tko drugi nego domaće snage – Silente (14.5.)

promo 

Što se tiče kulinarskih radionica, uvijek dobro posjećene nedjeljne objede vodit će Gorana "Goge" Milaković iz popularnog splitskog „Missy B.“ bistroa i Robert Predrag Žmire iz iz-vrsnog trogirskog restorana „Mare“ (7.5). Spravljanju slastica male i velike će podučavati pre-tendent na titulu Masterchefa - Leo Jurešić (10. i 11.5.), a kuhat će i najraspjevaniji među chefovima - Ivan Pažanin (14.5.).

promo 

Najavljene su još i brojne radionice za najmlađe koji će oslikavati svoju "bursu za u spenzu" pod vodstvom poznate dizajnerice Anamarije Asanović, odrasli će moći slikati na "Kist&Pit"radionici uz kamenice i Saint Hills vina, pokreće se i program Kino Bavarin s odličnim doku-mentarnim, igranim i crtanim filmovima, a tražit će se i tko najbolje priprema tradicionalnu dubrovačku rozatu.

promo 

Direktor festivala Antonio Franić već je najavio kako posebni gosti dolaze iz Londona i to iz najboljeg svjetskog bara - Lyaness. Oni će održati poseban prezentacijski panel o svom baru koji je osvojio brojne nagrade, guest shift i radionicu s mladim barmenima i ugostiteljskim djelatnicima te će tako Bavarin na ovaj način doprinijeti ovoj važnoj i prosperitetnoj grani našeg ugostiteljstva i turizma.

promo 

Drugu godinu zaredom, Bavarin ima i plemeniti cilj te nastavlja suradnju sa Zakladom Marina Čilića koja je humanitarni partner festivala.

promo 

Podsjetimo, ovako bogat program prati prvenstveno odlična ponuda hrane za koju su zaslužni: Restaurant "Mare" iz Trogira, bistro "Missy B." iz Splita, zadarski Picnic Mingle &Fun, zagrebački Beg's plant based street food, slastice ponajbolje pastry chefice Tee Mamut i dubrovački Edulis Oyster bar koji će se po prvi put predstaviti kako ponudom ka-menica tako i svojim burgerom od kozica, tuna tacos tartarom, a kao "must try" jelo navode pohane mušule u tortilji.

Vraća se tako omiljena Gogina "Koka u korpiću", Žmirin janjeći ragu s prošekom i suhim smokvama, Picnicov nagrađivani burger, popularna Begova plant based jela, a Tea Mamut obećala je nova slatka iznenađenja iz svoje "O'š kolač?" manufakture.

promo 

„Sretni smo što se vraćamo dubrovačkoj publici koja je naš street food festival prošle jeseni prihvatila s dobrodošlicom i odobravanjem. U gradu koji ne priznaje ništa lošije od najboljeg i gdje su kriteriji izvrsnosti za hranu i ugostiteljstvo tradicionalno na jako visokoj razini, kon-cept i sadržaj Babarola je naišao samo na odobravanje i zbog toga smo jako ponosni. Možemo reći da nas čeka još bolje i bogatije izdanje, da smo mislili na sve generacije i da jedva čeka-mo da Bavarin počne. Lazareti kao povijesna žila kucavica dubrovačke baštine sljedećeg mjeseca bit će nezaobilazna lokacija za jelo, zdravicu, edukaciju i stvaranje najljepših uspo-mena, a sve to dok oko vrata nosite svoj bavarin, babarol ili kako god zvali onaj predmet koji je postao i naziv najsadržajnijeg street food festivala. Vidimo se!“, poručio je direktor festi-vala Antonio Franić.

promo 

Bavarinova karavana ovog proljeća doslovno ne spava i tražena je po cijeloj Hrvatskoj. Već ovog vikenda Bavarin i njegovi food prijatelji gostuju u Rovinju na renomiranom Weekend food festivalu nakon čega slijedi desetodnevni posjet Dubrovniku. Potom se "vraćaju kući" u Trogir gdje će se održati čak jedanaest dana Babarola (trogirska riječ „za ono što se bebama stavlja oko vrata dok jedu“) s jednako dobrim sadržajem. Nakon toga, tko zna...!