APARAT ZA KAVU POTREBNO JE REDOVITO ČISTITI: Koliko često i kako ispravno očistiti aparat?

Redovno čistite vaš aparat za kavu kako bi vam svaka šalica omiljenog napitka pružila savršenstvo aroma i okusa. Provjerite kako to možete učiniti brzo i jednostavno.

promo

Kako biste spriječili nakupljanje kamenca i nečistoće te svakodnevno uživali u šalici vrhunske kave potrebno je redovno čistiti aparat za kavu. Učestalost čišćenja ovisi o tome koliko ga često koristite. Neko nepisano pravilo je da biste ga trebali čistiti svakih 3-6 mjeseci ako ga redovno koristite svaki dan. Međutim, ako ga tek povremeno uključite da biste si napravili šalicu cappuccina, možete ga čistiti rjeđe.

Savjeti za pravilno čišćenje aparata za kavu

Nije nikakav problem povremeno očistiti aparat za kavu, čak i ako do sada niste imali iskustva s pripremom ovakve kave. Slijedite naše upute za jednostavno i brzo čišćenje aparata za kavu.
1. Pročitajte upute proizvođača – najprije obavezno pročitajte sve upute proizvođača o tome kako ispravno očistiti aparat za kavu. Ako upute niste dobili s uređajem, potražite ih na web stranici proizvođača.
2. Isključite aparat za kavu – prije nego što krenete rastavljati dijelove aparata isključite ga iz utičnice te budite sigurni da su grijaći elementi hladni.
3. Odvojite sve dijelove koji su namijenjeni za rastavljanje kao što su spremnik za kavu i vodu, posuda za otpad i sl.
4. Očistite posude i spremnike – pod mlazom tople vode i uz dodatak blage sapunice operite sve posude i spremnike kao i košaru za filter. Ostavite da se sve osuši na zraku.
5. Očistite kamenac – zatim u spremnik za vodu koji ste maloprije oprali sada usipajte malo jabučnog octa i vode. Ostavite neko vrijeme da odstoji; tako ćete lakše ukloniti skoreni kamenac. Nakon što ste se riješili kamenca, posudu još jednom operite u toploj vodi.
6. Pokrenite ciklus pripreme kave – kako biste isprali aparat vrijeme je da pokrenete ciklus pravljenja kave, ali napunite samo spremnik s vodom. Napravite tako par „kava“ kako biste uspješno pročistili cijelu sustav.
7. Izlijte vodu iz spremnika i ponovno ga operite pod mlazom tople vode.
8. Očistite i prebrišite vanjski dio aparata.
9. Suhe i čiste dijelove vratite na mjesto.
10. Dozirajte kavu i ponovno uživajte u najboljem okusu i savršenoj aromi vašeg omiljenog napitka.