Monica Bellucci (58) često se nalazi na listama najljepših žena svijeta, a kroz godine uspješne glumačke karijere postala je i simbol seksipila.
Lijepa Talijanka bliži se šestom desetljeću života, no usprkos tome redovito krasi razne editorijale svjetskih magazina. Mnogi se pitaju čemu duguje takvo zanosno tijelo i čime se hrani.
Glumica nerijetko ističe da nije ljubitelj teretane i vježbanja dok također voli 'dobro pojesti'. Međutim, često između napravi jednu pauzu i ima poseban režim prehrane koji periodično prakticira.
Njezina prehrana je optimalna jer sadrži dovoljnu količinu voća i povrća bogatog vitaminima, mikroelementima i vlaknima. Budući da koristi med, ne osjeća često potrebu za slatkišima. Sva jela pripremaju se vrlo jednostavno što je savršeno za sve koji imaju malo slobodnog vremena.
Prvi dan
Doručak: 150 ml prirodnog i nezaslađenog jogurta s komadićima jabuke
Ručak: 200 grama kuhane junetine, 200 grama salate s 1 žličicom maslinovog ulja, kriška kukuruznog kruha
Večera: zdjela svježih jagoda, 150 grama riže s 1 žličicom maslinovog ulja i 50 grama naribanog sira, 150 grama salate, voće
Drugi dan
Doručak: šalica kave bez šećera, tost i žlica bobičastog voća ili voćnog džema
Ručak: omlet od 3 jaja, 2 male kuhane tikvice, komad integralnog kruha
Večera: 150 grama kuhanog nemasnog mesa, salata
Treći dan
Doručak: šalica zelenog čaja (s limunom), tost s medom, grejp
Ručak: 200 grama kuhanog ili pečenog krumpira s peršinom ili koprom, 100 grama nemasnog sira
Večera: 170 grama špageta s maslinovim uljem
Četvrti dan
Doručak: nezaslađeni nemasni jogurt s 2 žličice meda, 40 grama sira
Ručak: 100 grama riže, 100 grama kuhane tikvice, 100 grama kuhane junetine
Večera: zdjela bilo kojeg voća, 200 grama kuvane nemasne ribe, salata s maslinovim uljem, komad kruha, voće
Peti dan
Doručak: čaša svježe cijeđenog soka, 2 slana krekera
Ručak: 100 grama špageta, zelena salata s maslinovim uljem, narančom ili grožđem
Večera: 250 grama salate od povrća, uz malo graha, voće
Za kraj potrebno je samo još da ponovite bilo koji od prethodnih dana u preostale dane jelovnika.