Pliva i Men’s Health se udružili u Movembru

Najveća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj i najpopularniji muški lifestyle časopis na svijetu udružili su snage u cilju podizanja i jačanja svijesti o muškom zdravlju i njegovoj prevenciji, želeći ih prvenstveno potaknuti da usvoje zdravije životne navike i o svojem zdravlju razgovaraju s bližnjima!

Press

Najveća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj i jedna od vodećih u regiji Jugoistočne Europe zajedno s  najvećim i najbrže rastućim muškim lifestyle časopisom na svijetu, kojeg čita više od 24 milijuna čitatelja, udružili su se po prvi put u Movembru. 

Panel pod nazivom ‘Što su brkovi u muškarca’ ujedinio je Plivu i Men’s Health u cilju podizanja i jačanja svijesti o muškom zdravlju i njegovoj prevenciji, želeći ih prvenstveno potaknuti da usvoje zdravije životne navike i o svojem zdravlju razgovaraju s bližnjima. Na spomenutom panelu sudjelovali su dr. Iva Kožul, spec.urolog, doc. dr. Goran Arbanas, psihijatar, seksualni terapeut i voditelj prve ambulante za seksualne smetnje u Hrvatskoj, prim. dr. sc. Ante Reljić, spec. urolog, Krešimir Šego, glavnik urednik Men’s Healtha i Orlando Lopac, profesor kineziologije i vlasnik tvrtki Starfitness i H.O.L.S. d.o.o. – Orlando Wellness Gruop koja se bavi managementom sportske rekreacije i edukacijom.

Press 

‘Muške bolesti su one koje su muški ‘unikat’ – u prvom redu rak testisa, rak prostate i kao ‘kruna’ svega erektilna disfunkcija. Posljedično, muškarci mogu imati i razne psihološke tegobe zbog navedenih problema, a nerado o njima govore i ne liječe ih. Simptomi bolesti kod različitih stanja javljaju se u različitoj fazi bolesti. Kod raka prostate spacifični simptomi se javljaju kasno, kad je bolest već uznapredovala, a u ranim fazama se rak i benigno uvećanje prostate ne mogu razlikovati na temelju simptoma. Karcinom testisa javlja se najčešće u mlađoj životnoj dobi (25 -39 godina) te se tumorski procesi odvijaju brzo i oboljele osobe mogu biti ugrožene. Zahvaljujući učinkovitim metodama liječenja i rak testisa i rak prostate su izlječivi kod velikog postotka bolesnika, ali ako ih otkrijemo na vrijeme. Zato je važnost preventivnih pregleda neupitna’, upozorio je prim. dr. Ante Reljić.

Press 

Zašto je važno obaviti sistematski pregled? 
Muškarci najčešće dugo negiraju problem i u pravilu im treba između devet do 18 mjeseci od prvih simptoma da se jave liječniku. ‘Muškarci se najčešće informiraju o problemu preko interneta, na kojem mogu naći i dobre, ali i sulude savjete. Rijetko o tome razgovaraju s prijateljima i u obitelji, a tek kada više ne znaju kamo bi – obrate se liječniku. U medicini je poznato da se žene znatno ranije javljaju liječniku nego muškarci zbog bilo koje bolesti. Upravo su žene te koje u većini slučajeva dođu i potaknu partnera na pregled. Osim toga, mnogi muškarci misle da im nema pomoći, a zapravo je problem vrlo rješiv’, kazao je prim. dr. Goran Arbanas.

Ne dajte da vam padne!
Od mirka do tvrtka: koliko je čvrst vaš veseljko?  

Press 

I dok se sve do nedavno urološka struka smatrala ‘muškom’ specijalizacijom, zadnjih desetak godina sve je više žena koje jednako uspješno komuniciraju i liječe ‘muške
probleme’. ‘Nekim je muškarcima pomalo neugodno kada shvate da će ih pregledati liječnica, no postoje i oni kojima je čak i draže da pregled obavi žena, nego muškarac’, otkrila je dr. Iva Kožul, spec. urolog. 

Ne čekajte simptome bolesti – da ne bude prekasno!

Upravo zato što muškarci teško priznaju da imaju bilo kakav problem iz spektra seksualnog života, pa o tome ne razgovaraju čak ni ‘uz pivu s dečkima’, jedna od ‘zadaća’ medija, društvenih mreža i drugih javnih servisa, pa tako i Men’s Healtha kao jedinog muškog lifestyle časopisa na hrvatskom tržištu jest upravo razbijanje tabua o muškom zdravlju te osvješćivanje javnosti o prevenciji raznih bolesti. Men’s Health, baš kao i Orlando Wellness Gropu sa svojim fitness centrima populariziraju zdrav način života, uravnoteženu prehranu i vježbanje kao temelj zdravog života općenito što je preduvjet i za zdrav seksualni život.

Kako vježbanje utječe na vaš “ponos”? 

Sedam namirnica koje će nabildati vaš – libido!!!