Stav se nosi u kosi

Naša je kosa jedna od prvih stvari koju drugi primjećuju kod nas i jedan od glavnih načina kojima izražavamo svoj identitet. Lijepo oblikovana kosa točka je na i svakog stylinga i u svakoj prilici. U njoj 'nosimo' stav, samouvjerenost, zadovoljstvo i pokazujemo koliko brinemo o sebi i svojoj slici u javnosti, a na kraju njome iskazujemo i poštovanje prema drugima.

promo

Ako se samo nakratko osvrnemo u povijest možemo lako zaključiti da je kosa oduvijek igrala značajnu ulogu u društvu jer je prenosila poruke o zdravlju, statusu i bogatstvu njezinog vlasnika.

Kreativni procvat kose
Tako su, na primjer, već Egipćanke u kosu stavljale upečatljive (često zlatne) ukrase, a svoj viši socijalni status isticale su cvijećem, vrpcama i trakama u kosi. Grci su pak na kosu gledali kao na izvor života pa su je čak koristili u ceremonijama žrtvovanja. Poput Egipćanki i Grkinje su često ukrašavale kosu – zlatnim i srebrnim vijencima isprepletenim cvijećem i ukrasnim vrpcama. Tijekom 16. stoljeća kao ikona stila nametnula se kraljica Elizabeta, a kada joj se kosa prorijedila opskrbila se sa 100 različitih perika, svjesna kolika je u očima drugih uloga, ili bolje rečeno moć njezine frizure.
Svoj pun kreativni procvat kosa doživljava tijekom 20. i 21. stoljeća kada su se stilovi počeli mijenjati brže nego ikada.

Ljudi su pronašli beskrajne načine da se izraze kroz svoje frizure, a u tome im je pomogao i napredak tehnologije.
Poštujući želju duboko ukorijenjenu u svakoj ženi, da što duže ostane prirodno lijepa i mladolika, Philips je razvio visoko kvalitetnu liniju proizvoda MoistureProtect koji njeguju zdrav izgled kose i s kojima započinje svaka dobra frizura. Glavnu ulogu u revolucionarnom MoistureProtect asortimanu ima sušilo koje kosi daje volumen i zdravi sjaj dok ga istodobno štiti od isušivanja. Kako je to moguće? Lako! Sušilo u sebi sadrži MoistureProtect senzor koji tijekom sušenja detektira zagrijanost kose te prilagođava temperaturu kako bi kosu zaštitila od suhoće i ispucalih vrhova. Stoga uz ovo inovativno sušilo možete potpuno bezbrižno napraviti i pet hit frizura koje će se nositi u 2021. godini.

promo 

TOP 5 frizura koje će obilježiti 2021.

Slojeviti bob
Premda je bob popularan u svim svojim oblicima i dužinama i nepogrešiv je odabir za svaki oblik lica, ove godine najviše će se nositi slojeviti bob koji kosi daje dubinu i teksturu što čak i finoj, tankoj kosi daje volumen.

Odvažni pixie
Ovo je još jedan klasik koji u 2021. doživljava svoju renesansu. Kratku kosu i oštar rez nosit će one koje su spremne za radikalnije promjene i nove početke.

Super sexy shaggy
Ako ste pomislili da ovaj razbarušeni tip frizure ne zahtijeva nikakav angažman, prevarili ste se. One su samo naizgled prirodne i nonšalantne, ali osim što moraju biti savršeno pošišane, važno je i da su dobro stilizirane.

Prirodni look
Čak i ako niste od onih koji prate trendove, ne brinite, svejedno je jer imate dugu ili kratku kosu, ravnu ili frčkavu - prirodni look jedan je od najpoželjnijih ove sezone. Važno je samo da je kosa njegovana i puna života, odnosno vas.

Mullet iliti fudbalerka ala Miley Cirus
Mullet je stav, često protiv socijalne nepravde i političke klime. Voljeli ga ili ne, ove ćete ga godine viđati na svakom koraku jer ove godine sloboda se cijeni više nego ikada.
Vjerujemo da je ove sezone sasvim ok pretjerati s uređivanjem za izlazak u običnu šetnju gradom ili pak za duplu kavu na terasama pa sebi uvijek dozvolite najpoželjniji accessoires na svijetu – prekrasnu i sjajnu frizuru, stroge ravne linije ili valove u kosi. Međutim, kojim god stilom odlučite zabljesnuti na suncu, ostvarite to vrhunskim uređajima koji ne samo da će vašu kosu zaštititi od isušivanja nego će joj osigurati i dodatnu njegu. Lako ih je pronaći u Philipsovom inovativnom MoistureProtect asortimanu koji preporuča i naša najpoznatija hair stilistica Teuta Mesaroš, a koji osim MoistureProtect sušila uključuje i MoistureProtect uređaj za ravnanje kose i MoistureProtect automatski uvijač.