GLAMUR NA RABU: Završni film na RAFF-u odgledali s molova i brodića parkiranih u uvali

Treći Rab Film Festival donio je u ovo pandemijsko vrijeme dašak tako poželjenog glamura na Rab.

promo

Iako u skraćenom izdanju, festival RAFF okupio je brojne poznate goste iz svijeta filma i glazbe. U konkurenciji šest igranih i dokumentarnih filmova, nagradu za najbolji film po ocjeni žirija, u sastavu Nenad Puhovski, Nina Violić i Daria Lorenci Flatz, dobila je „Murina“ Antonete Alamat Kusijanović.

Sanjin Kaštelan 
Sanjin Kaštelan 

Sanjin Kaštelan 

Publika je najdražim filmom proglasila srpski film „Lihvar“ režisera Nemanje Ćeranića, koji su na Rabu predstavili glavni glumac Dušan Petković i producent filma Aljoša Ćeranić.

Sanjin Kaštelan 

Posebno priznanje dodijeljeno je dokumentarnom filmu „Žica“ redateljice Tihe K. Gudac, poznate hrvatske dokumentaristice, koja se u filmu bavi migrantskom krizom na hrvatsko-slovenskoj granici.

Sanjin Kaštelan 

Osim filmova, posjetitelji su mogli uživati u dvije glazbene poslastice – koncertima Zorana Predina i temperamentne Nine Flamenco.

Sanjin Kaštelan 

Zoran Predin je pak predstavio i svoju novu knjigu „Mongolske pjege“, zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljem, redateljem i producentom Rajkom Grlićem, koji je govorio o novom izdanju knjige svoje majke Eve Grlić „Sjećanja i neobjavljene priče“.

Sanjin Kaštelan 

Na njihovoj zajedničkoj promociji, prisustvovali su i gosti festivala, glumački par Snežana Bodganović i Uliks Fehmiu.

Festival je završen jedinstvenim programom „Kaich“ u kojem se završni film gleda sa rive, odnosno popularnog rapskog „mulića“ i brodova koji se usidre u uvali Padova.

Sanjin Kaštelan