„Nikad ne znaš, možda opet svratim do vas na blagajnu“

Riječki umirovljenik podigao dobitak vrijedan 907.909,58 kuna

promo

Uoči Međunarodnog dana sreće koji se obilježava 20. ožujka ovo je prilika da razmislimo o tome što nas čini sretnima, da najavimo nove i prisjetimo se nekih starih sretnih vijesti. Lutrija je jedna od rijetkih tvrtki u čijoj je djelatnosti sreća itekako važan pojam i koja već gotovo pola stoljeća donosi sreću, kako igračima tako i društvu u cjelini. I dok uporno tragamo za srećom nismo niti svjesni da sretni možemo biti svakog dana i to zbog najmanjih sitnica - nekog veseli prva jutarnja kava, nekog pronađena novčanica u jakni, a puno njih sreću pronalazi u igri koja donosi sreću i u kojoj treba imati sreće.

A sreće je imao i naš dobitnik koji je ovog mjeseca odigrao Loto 7 i osvojio dobitak 6+1 od 907.909,58 kuna. „Uvijek je postojala nada“ – rekao je početkom tjedna riječki umirovljenik koji u igrama na sreću ima dugi staž. „Igram još od sredine sedamdesetih godina, a osim Lota volio sam odigrati i tadašnju Sportsku prognozu te pokoju srećku. No, uglavnom je to bio Loto“ – kaže dobitnik koji nema svoje omiljeno prodajno mjesto, ali ima svoje sretne brojeve. Iako još uvijek nije napravio planove što s osvojenim iznosom, ne misli da će mu se život promijeniti, a za početak će zatvoriti neke kredite: „Bez obzira na ovaj dobitak, koji je prvi ovako veliki, nastavljam i dalje s igrom….jer nikad ne znaš. Možda opet svratim do vas na blagajnu“ – rekao je dobro raspoloženi Riječanin i poručio ostalim igračima: „Igrajte i ne gubite nadu.“

promo 

Sreća je itekako potrebna i svim ljubiteljima Eurojackpota koji ove godine, točnije 23. ožujka, slavi svoj deseti rođendan, a povodom te jubilarne obljetnice uvode se i značajne promjene koje će razveseliti više od 300 milijuna igrača diljem Europe. Jedna od njih je promjena maksimalnog iznosa glavnog dobitka koji se s 90 milijuna eura povećava na 120 milijuna eura, a do promjene dolazi i u broju tjednih izvlačenja – petak je, kao kraj radnog tjedna, do sada imao ulogu najsretnijeg dana, a od sada će to biti i utorak. Spomenimo još da se uz ove dvije velike promjene povećava i broj kuglica u manjem bubnju – sa 10 na 12. Prvo izvlačenje po novim pravilima održat će se u petak 25. ožujka, a prvo izvlačenje utorkom 29. ožujka 2022. godine.

Ovoj međunarodnoj igri u kojoj sudjeluje 18 zemalja, Hrvatska se pridružila 2013. godine, a samo godinu dana kasnije, u siječnju 2014. Hrvatska je dobila prvu i za sada jedinu osvajačicu glavnog dobitka. Dobitnica je sreću potražila putem interneta i to dvije minute prije zaključenja uplate, a iako joj je prva namjera bila odigrati Loto 7, odabrala je Eurojackpot jer je bio petak i osvojila više od 131 milijun kuna što je i nadalje najveći pojedinačni dobitak osvojen u Hrvatskoj.

promo