Frizure za vjenčanja

Ljetna vjenčanja izuzetno su popularna. Svakoj mladenki vrlo je važna njezina frizura na najvažniji dan u njezinu životu. No, za koju se frizuru odlučiti?

promo

Prvo i osnovno budite svjesni kvalitete svoje kose i njezinih mogućnosti. Iako su frizeri danas vrlo spretni ipak nisu čudotvorci. Dakle, razumno bi bilo odabrati frizuru koju vaša kosa može „podnijeti“, a da tijekom cijelog dana i večeri izgleda jednako lijepo i romantično. S druge strane, stil frizure mora se uklopiti sa stilom vjenčanice, nakita te vea. Ne dajte se smesti; nije nikakav problem napraviti elegantnu i romantičnu frizuru, osobito za ljetno vjenčanje. Potrebna vam je samo odgovarajuća oprema.

promo 

Kovrčava kosa

Vjerojatno bi bilo najbolje da se ne pokušavate boriti protiv svoje prirodno kovrčave kose. Ako vam je priroda već podarila bogat volumen i valovitu romantiku u kosi, iskoristite to. Mnoge vam žene sigurno zavide na tome. Sigurno ste same sebi već dosadne s kovrčavom kosom svaki dan i ne želite tako izgledati i na dan vjenčanja već želite nešto drugačije. Za početak izravnajte kosu pomoću rotirajuće fen četke , a zatim se poigrajte s detaljima u kosi. Podignite kosu u potpunosti ili samo jedan dio i napravite romantičnu frizuru s ukrasnom trakicom, češljićima s cirkonima ili manjim cvjetnim aranžmanom. Prednost vaše prirodne kose je volumen koji omogućuje različite dodatke, stilove i kombinacije.

Ravna kosa

Kovrče su uvijek dobar odabir kada je riječ o idealnoj frizuri za prirodno ravnu kosu. Na tržištu potražite kvalitetan figaro za kosu pomoću kojeg ćete s lakoćom stvoriti prirodne valove i kovrče u tren oka. Bitno je napomenuti da profesionalni uvijači imaju posebnu površinu koja ravnomjerno raspoređuje toplinu, a u isto vrijeme pruža odgovarajuću zaštitu od toplinskog oštećenja. Ergonomska drška, ugrađeni metalni stalak te čak 5 razina temperature osiguravaju ugodan stajling.

Duga kosa

Ako se odlučite za raspuštenu dugu kosu kako bi njezina dužina došla do izražaja, razmislite o nekoj vrsti djelomično pokupljene kose. Razlog je jednostavan - kako bi vam se oblik frizure što duže zadržao. Vrlo zanimljivo rješenje je kosa pletena u stranu preko jednog ramena. Naravno, ako vam to vjenčanica dopušta. Najprije izravnajte kosu pomoću Remington pegle, a tek onda krenite s izradom frizure. Stepenasto ošišana kosa odlično će izgledati uvijena u blage valove. Time ćete postići vrlo romantičnu ljetnu frizuru. Možete se i igrati tako da spletete dugačku pletenicu pa je složite u nepravilnu punđu. U svakom slučaju, bilo da se odlučite za podignutu ili raspuštenu kosu, jedno je sigurno – imate i više nego dovoljno materijala da napravite odličnu frizuru.

Frizura s veom

Ako ste se odlučili da ćete imati veo, razmišljajte o frizurama koje funkcioniraju s veom. Vodite računa o tome da o dužini vea ovisi i njegova težina, odnosno praktičnost učvršćivanja za frizuru pa time i nošenja. Svaki veo ima prišiveni češljić koji se stavlja u kosu kako bi veo stajao. To znači da morate planirati mjesto u frizuri gdje ćete najbolje smjestiti češljić kako bi i frizura i veo stajali na mjestu. Savjetujte se s frizerom gdje je najbolje smjestiti veo te kako ćete ga skinuti, i to tako da ne pokvarite frizuru, naravno.