SVI PRIČAJU O NJIMA: Sada imaju i cool mjesto u Zagrebu za sve zaljubljenike u slatko, ali i najbolji Quiche Lorraine

Instagram

U gradu se priča o njima, svi žele probati super slastice Zvona catering i svi su sretni kad se nađu na zabavi gdje su za hranu zaduženi baš oni, jer znaju da će to biti prava gozba za nepce. Torta od pistacija i maline, čokoladni brownie, torta Babuška, razne slatke kombinacije s voćem…, napokon imaju i svoj stalni cool dom u Zagrebu - šarmantnu N’oublie patisserie. Nalazi se u Ulici Brune Bušića 16 u zagrebačkom Središću i u kratkom je vremenu postala omiljena slatka destinacija cijelog kvarta i šire.

Kako je N’oublie dobio ime? Sve možemo zahvaliti jednom kolaču, jednoj velikoj ljubavi i jednom predivnom otoku – Korčuli. Legenda koja datira iz vremena Napoleonove vlasti priča o ljubavi francuskog vojnika pekara i mlade Blajke koji su se zaljubili na otoku Korčuli gdje se tada nalazila francuska vojska. Kad je došlo vrijeme za odlazak vojske, zaljubljeni je pekar svojoj dragoj darovao kolač uz riječi ‘n’oublie pas’ – ne zaboravi me.
"Kako legenda kaže…, nadamo se da ćete zapamtiti prepoznatljivi okus, izgled i doživljaj naših slastica i da ćete im se iznova vraćati u svim vašim prigodama“, poručuju iz ove patisserije, gdje – osim slatkih divota – poslužuju i slane specijalitete.

Uz jutarnju kavu tako preporučuju njihove kiflice sa svježim sirom ili klipić sa šunkom i sirom. Dimljeni losos, rikola, sirni namaz u pogači od zobenih pahuljica, jaja, tikvica i jogurta savršena je kombinacija za doručak i lijep za početak dana, a tu je i po mnogima u gradu najbolji Quiche Lorraine.

Quiche Lorraine je razlog zašto se svijet zaljubio u quiche. Zapravo je to slani kolač s kremom od jaja, sira i slanine pečen u kori za pitu. U N’oublie-u mu mijenjaju okuse, pa se tako u ponudi može naći quiche s porilukom i slaninom, te butternut tikvom i feta sirom, te tunjevinom i maslinama. Od slanih zalogaja, u ponudi su još i sendvič od pršuta i mozzarelle s rikolom u integralnom klipiću kojeg sami proizvode.

Za ljubitelje slatkih zalogaja, N’oublie je pravi raj. Što kažete na sočni čokoladni brownie ili cookie uz jutarnju kavu? U ponudi su tri vrste cookiesa – čokoladni, zobeni s brusnicama i zdravi koji sadrži orašide, sjemenke, bjelanjak i agavin sirup.
Sočni biskvit od limuna i badem ili, pak, biskvit od agruma, bademovog brašna i maslinovog ulja, koje dolazi iz vlastitog ekološkog s otoka s Korčule, odlično će pasati uz popodnevnu kavu ili čaj. Torta od pistacija i malina omiljena je među posjetiteljima, baš kao i kolač Babuška, Amber torta, Ruby meringue, mille feuille… U ovom šarmantnom prostoru na svoje će doći i vegani, jer u ponudi su i sirovi kolači od borovnice i sirova torta od avokada i limete.
Uz svježe cijeđene sokove, u ponudi su i čajevi iz ekološke, isključivo hrvatske proizvodnje. Za područje Zagreba i Zagrebačke županije moguća je i dostava na kućnu adresu. Više potražite na njihovom Instagram profilu ili na web stranici.