Priča o časnici za osobe s invaliditetom GNK-a Dinamo

U sklopu društveno odgovorne akcije Same Chances

Dražen Kokorić

Od malih nogu, uglavnom u društvu oca, odlazila je na stadion Maksimir i pratila utakmice Dinama. Iva Cigrovskij, 31- godišnja magistra novinarstva, priznaje kako je već tada maštala da će karijeru jednoga dana ostvariti upravo u sportu. To se i dogodilo prije devet godina kada se pridružila Građanskom nogometnom klubu Dinamo Zagreb gdje je posljednjih pet godina časnica za osobe s invaliditetom. Kako kaže zahvalna je i ponosna što je upravo njoj pripala velika zadaća, a ujedno i velika odgovornost.

#samechances by Story I Iva Cigrovskij  You Tube

Od 7. do 15. ožujka, kada se diljem Europe obilježava tjedan promicanja prava osoba s invaliditetom i važnost njihove integracije u društvo, Iva je u sklopu društveno odgovorne akcije Same Chances govorila o dobroj praksi koju provodi u radu s osobama s invaliditetom. Pojasnila je i kako slijepe i slabovidne osobe audiodeskripcijom prate nogometne utakmice te opisala njihove doživljaje i ozarena lica koja će, kako kaže, pamtiti do kraja života.

Cijeli intervju s Ivom Cigrovskij pročitajte u novom broju magazina Story, koji možete kupiti od srijede, 11. ožujka 2020. godine.