Mondena skijališta koja nude luksuz, nedirnutu prirodu i shopping

Snježne padine, tek sad kad su gužve prošle, nude pravi luksuzni wellbeing osjećaj. Vani sniježi, pucketa vatra u kaminu, a vi pijuckate šampanjac i uživate u pogledu - malo na bijela prostranstva, malo na dizajnersku odjeću. Tako otprilike izgleda kraj dana u mondenim skijalištima koja osim svježeg zraka i savršenih staza obećavaju i visoku modu

Profimedia
Profimedia 

Profimedia 

  Courchevel
O kakvom je mjestu riječ najbolje svjedoči činjenica da su jedne zime kabine skijaške žičare bile ukrašene ilustracijama slavnog Karla Lagerfelda! Chanel već godinama zimi tradicionalno otvara svoj pop up store u ovom luksuznom francuskom skijalištu, na čiji aerodrom uglavnom slijeću privatni avioni i helikopteri. Njihovi vlasnici ne žele uživati samo u vrhunskom skijanju već i u sjajnom shoppingu - osim Chanela, tu su i Hermes, Moncler, Prada, Gucci, Dior, Fendi, Valentino I Louis Vuitton. Što se radi nakon skijanja? Uživa u ponudi fantastičnih restorana “okićenih” Michelinovim zvjezdicama (njih čak sedam), te obilasku zanimljivih umjetničkih galerija. Oni s najdubljim džepom vole odsjesti u hotelu Barrière Les Neiges, uređenom u luksuznom planinskom stilu, u kojem dva restorana služe argentinsku i klasičnu francusku kuhinju. Cijena noćenja? Od tri i pol tisuće funti, želite li odsjesti u njegovom najraskošnijem apartmanu.

Profimedia 

St. Moritz
Ako vam je skijanje dosadilo, ili niste u formi, zašto ne biste isprobali- golf na snijegu. Od 25. do 26. siječnja u najpoznatijem švicarskom skijalištu St. Moritz, smještenom u kantonu Graubünden, na granici s Italijom, održava se 40. tradicionalni Engadin Snow Golf Cup, na kojem se okuplja europska elita. St. Moritz se može podičiti dugom tradicijom, kao omiljeno odredište ljubitelja sporta i luksuza još od 1864., a osim skijanja, golfa i pola na snijegu, njegovi gosti vole se baviti i shoppingom, “vozeći slalom” između Bottega Venete, Etra, Ralf Laurena, Cartiera, Chanela…Jedan od najslavnijih hotela u gradu definitivno je Badrutt Palace, koji je još od svog otvorenja davne 1896. omiljeno okupljalište poznatih kraljevskih obitelji.

Profimedia 

Profimedia 

Cortina d’Ampezzo
Čak ni slavni agent James Bond nije odolio zovu “kraljice Dolomita” kako tepaju jednom od najslavnijih i najluksuznijih skijališta na svijetu. Posljednjih sezona u Cortini je in “slow ski”- po uzoru na slow food, a poanta je u uživanju u prirodnim ljepotama, pa su na panoramskoj stazi Vitelli napravljeni brojni vidikovci. Osim nestvarno lijepe planinske kulise, njezine goste privlače i malo “prizemniji” aduti, poput sve brojnijih vinarija te glavne shopping ulice, Corso Italia, na kojoj se nalaze butici najpoznatijih brendova i draguljarnice, ali i trgovine sa zanimljivim domaćim suvenirima. Gdje odsjesti? Predlažemo hotel Ancora koji ima četiri zvjezdice i u vlasništvu je iste obitelji već četiri generacije.

Profimedia 
Profimedia 

Aspen
Kvadrat stana u Aspenu je skuplji nego u New Yorku, što je možda problem za lokalce ali ne i imućnu klijentelu iz ostatka SAD-a, koja u ovo luksuzno američko skijalište dolazi skijati i biti viđena. Domaći se šale kako u njihovom gradiću žive dvije vrste ljudi: “oni koji posjeduju po tri kuće i oni koji rade po tri posla”. Aspen je smješten između 4 planine, Highlands, Buttermilk, Snowmass i planina Aspen, a nitko se neće okrenuti ako pokraj njih prođe neka holivudska zvijezda u limuzini, jer je zimi to svakodnevica. Gotovo da nema holivudske zvijezde ili pop pjevačice koja ovih dana na Instagramu nije postala neki Aspen selfie, u pauzi skijanja, shoppingiranja ili pijuckanja koktela u nekom od barova luksuznih hotela St. Regis, Jerome, Little Nell i The Innsbruck.

Profimedia 

Profimedia 

Crans Montana
Dok će jednim brojka od 120 luksuznih butika, outlet i trgovina u srcu Alpa zvučati kao pakao, za druge je to obećani raj. Švicarsko skijalište Crans Montana svojim gostima nudi snijeg, sport i- shopping centre! Nakon skijanja i kupovanja, oni se obično okrepljuju u tamošnjim coffe shopovima, dok su noći rezervirane za gastro užitke u lokalnim restoranima koji nude specijalitete sa svih strana svijeta, od portugalske do libanonske i japanske kuhinje, pod “kuhačom” najpoznatijih svjetskih chefova. U raznolikoj ponudi luksuznog smještaja za oko nam je zapeo Chalet Seven, luksuzna planinska kuća za najam, koja ima dvanaest spavaćih soba, desetmetarski bazen, stol za biljar, saunu, teretanu i malu kino dvoranu.

Profimedia 

Profimedia