Kada bira Cate Blanchett...

Glavna zvijezda mnogih hit filmova, a sada i nove serije Mrs. America, karizmatična Cate Blanchett, na 77. Filmskom festivalu u Veneciji bila je apsolutna kraljica crvenog tepiha. Nepogrešiv odabir stajlinga donio joj je brojne pohvale za modni ukus. Još više joj vjerujemo kada je riječ o filmu, a ovo je njezinih šest najdražih na temu „nada i dom“

Profimedia


Oskarovka iz Australije, koju gledamo u novoj seriji Mrs. America koja prati pokret za ratifikaciju Amandmana o pravu na jednakost i neočekivan uzvrat predvođen konzervativnom odvjetnicom Phyllis Schlafly, a koju je utjelovila upravo ona, tako je počastila ekipe koje su radile Capernaum, Shoplifters, News from Home, The Other Side of Hope, Babel i The Joy Luck Club.

Press 

Press 

Press 

Press 

Press 

Press 

Press 

Press 


„Covid-19 utjecao je na sve nas i svjedočili smo tome što je napravio u zemljama koje imaju snažan zdravstveni sustav, na žalost gledamo i što se događa u siromašnijim zemljama gdje su ugroženi milijuni života“, rekla je UN-ova ambasadorica te glasno ukazala i na izazove s kojima se susreću izbjeglice u ovim teškim vremenima. Oni, kaže, ne mogu održavati socijalnu izoliranost, a k tome nemaju ni osnovne potrepštine za higijenu i zdravu prehranu.

Press 


Ova holivudska diva istaknuta je feministkinja u filmskoj industriji, a omiljena je i u LGBTQ zajednici jer se javno zauzela i za njihova prava.