Zarazite se globalnom filmskom pandemijom

Umjetnički duh ništa ne može slomiti! Tribeca Enterprises i YouTube najavili su zajednički Globalni Filmski Festival We Are One (We Are One: A Global Film Festival), jedinstveni desetodnevni događaj koji će na YouTubeu okupiti globalnu zajednicu umjetnika kako bi publici besplatno predstavili filmove iz svih krajeva svijeta

Profimedia

Festival počinje 29. svibnja na YouTube.com/WeAreOne gdje će biti prikazani filmovi po izboru Međunarodnog festivala animiranog filma Annecy, Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, BFI filmskog festivala u Londonu, Filmskog festivala u Cannesu, Međunarodnog filmskog festivala Guadalajara, Međunarodnog filmskog festivala i nagrada Macao (IFFAM), Filmskog festivala u Jerusalemu, Filmskog festivala u Mumbaiju (MAMI), Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary, Filmskog festivala u Locarnu, Međunarodnog filmskog festivala u Marrakechu, Filmskog festivala u New Yorku, Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu, Sarajevo Film Festivala, Filmskog festivala Sundance, Filmskog festivala u Sydneyu, Međunarodnog filmskog festivala u Tokiju, Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, Tribeca Film Festivala, Filmskog festivala u Veneciji i drugih.

Globalni Filmski Festival We Are One gledateljima će omogućiti da upoznaju različite kulture, ali i da direktnim donacijama pomognu lokalnim zajednicama širom svijeta pogođenim COVID-19 pandemijom. Sav novac prikupljen tijekom We Are One Festivala namijenjen je Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) i lokalnim humanitarnim organizacijama u svim dijelovima svijeta.

Press 

"Često govorimo da film ima jedinstvenu i snažnu moć da inspirira i ujedini ljude bez obzira na sve razlike i granice među njima i tako doprinese izlječenju svijeta”, izjavila je Jane Rosenthal, glavna izvršna direktorica međunarodne medijske kompanije Tribeca Enterprises i s Robertom DeNirom suosnivačica Tribeca Film Festivala.

Profimedia 

"Ono što ovu situaciju, u kojoj su ljudi širom svijeta prisiljeni ostati kod kuće, čini istinski jedinstvenom i inspirativnom je ljudska sposobnost da se ujedine i kao zajednica prožive različita iskustva, a to je upravo suština Globalnog filmskog festivala We are One", izjavio je Robert Kyncl, glavni poslovni direktor YouTubea. "Zajedno s Tribeca Enterprises i našim partnerima, ljubiteljima filma tijekom deset dana festivala želimo omogućiti pristup filmovima koje su pažljivo odabrali selektori festivala koji sudjeluju u ovoj inicijativi. Nešto slično nikada prije nije organizirano i ponosni smo što smo dobili priliku da udomimo takav fantastičan sadržaj i besplatno ga ponudimo gledateljima širom svijeta."

“S ponosom se pridružujemo drugim partnerskim festivalima u želji da globalnoj publici predstavimo istinski nevjerojatne filmove i umjetnike, kao jedinstveni umjetnički karakter svakog pojedinačnog filmskog festivala”, rekli su u zajedničkoj izjavi predsjednik Filmskog festivala u Cannesu Pierre Lescure i direktor Festivala Thierry Frémaux.

Globalni filmski festival We Are One održat će se od 29. svibnja do 7. lipnja na YouTube.com/WeAreOne, a gledatelji će moći besplatno pristupiti svim igranim, kratkim i dokumentarnim filmovima, mjuziklima, komedijama i razgovorima obuhvaćenim festivalskim programom. Detaljan festivalski program bit će predstavljen uoči početka festivala.